Αντώνης Ζερβός, ανακοίνωση υποψηφιότητας
ο Αντώνης Ζερβός

Και επίσημα ο επικεφαλής του συνδυασμού “Δικαίωμα στην πόλη” και δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, ανακοίνωσε τη κάθοδο του στις επερχόμενες εκλογές, για διεκδίκηση άλλης μιας θητείας στον δήμο. Η Διακήρυξη: 

Πέρασαν ήδη πέντε χρόνια που εμείς, ο συνδυασμός ‘’Δικαίωμα στην πόλη’’ – πολίτες που ζούμε μονίμως εδώ, δραστηριοποιούμαστε και ενδιαφερόμαστε για τον τόπο – αφήνοντας στην άκρη καταδικασμένες πολιτικές πρακτικές του παρελθόντος, ζητήσαμε από τους πολίτες του Δήμου Αγίου Νικολάου,να μας εμπιστευτούν την διαχείριση των κοινών πραγμάτων, για να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά, με μοναδικό στόχο να μην χαθούν κι άλλες ευκαιρίες, και να βοηθήσουμε ώστε το Μεραμπέλλο να πάρει ξανά τη θέση που του αξίζει,  στην Κρήτη και ευρύτερα.

Ο συνδυασμός μελών με εμπειρία στα κοινά, με την φρεσκάδα και τις καινούργιες ιδέες νέων , που για πρώτη φορά εμφανίστηκαν στον δημόσιο στίβο, έδωσε την δυνατότητα να προχωρήσουμε με φαντασία, τόλμη, περίσκεψη και σοβαρό προγραμματισμό , αφ’ ενός στο νοικοκύρεμα του Δήμου και αφ΄ εταίρου στον μακρόπνοο σχεδιασμό με έμφαση στην παιδεία και τις υποδομές.

Είναι γεγονός, ότι η παρούσα δημοτική περίοδος μας επεφύλαξε ένα ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον λειτουργίας (Capital control 2015, αλλαγή νόμου υλοποίησης έργων και προμηθειών, επιπλέον περικοπές πόρων, συνεχείς συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων, αποστελέχωση υπηρεσιών, κ.α.). Κυρίως όμως τραγική αύξηση της γραφειοκρατίας και τεράστιες καθυστερήσεις στην υλοποίηση έργων.

Αντιμετωπίσαμε όμως το ‘’τοπίο’’ αυτό με τον καλύτερο τρόπο παρά τις αντιξοότητες που είχαμε απέναντί μας .

Παράλληλα, από την επόμενη ημέρα των εκλογών δεν υπήρχαν  “δικοί μας” και “απέναντι”! Για την πρόοδο του τόπου δεν περισσεύει κανείς .

Προσπαθήσαμε και καταφέραμε, να πείσουμε τους κατοίκους του δήμου, ότι  κάνουμε πράξη το “Δικαίωμα στην πόλη”,  με στόχο την συλλογική ευημερία και την αξιοπρέπεια των πολιτών.

  Με αίσθημα ευθύνης, γνώση και εμπειρία, προχωρήσαμε στα πέντε αυτά χρόνια, σε ένα ολιστικό σχεδιασμό, που μας επιτρέπει, σήμερα, να δηλώσουμε ότι είμαστε και παραμένουμε παρόντες .

 Με τα μικρά (αγροτικοί δρόμοι) ή τα μεγάλα έργα (ωρίμανσης νέων έργων και δράσεων για την ανάδειξη του τόπου), το συμμάζεμα του δήμου, με την εξωστρέφεια που απόκτησε ο Δήμος μας, αλλά και με την ολοκληρωμένη στρατηγική για την τουριστική προβολή του τόπου (Site, φυλλάδια, καταχωρίσεις κ.λ.π.),  τον πλούτο των πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων (cliff diving, sup, beach voley, καρναβάλι, φεστιβάλ πλατείας, κλπ), βασικό στοιχείο για την ενίσχυση της μονοκαλλιέργεια μας, του τουρισμού.

Κορυφαίο ασφαλώς γεγονός, υπερτοπικού χαρακτήρα, η επίτευξη του μεγάλου στόχου της παρούσας δημοτικής αρχής, με την κατάθεση του φακέλου στην UNESCO για την ένταξη της Σπιναλόγκας στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το νέο τοπίο που διαμορφώνεται για την τοπική αυτοδιοίκηση, απαιτεί συναινέσεις και συνέργειες . Η ενεργοποίηση μεγάλου αριθμού εθελοντών στις δράσεις του δήμου όλη αυτή την περίοδο αποδεικνύει ότι εμείς ήδη το εφαρμόζουμε και μάλιστα με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Θα ζητήσουμε λοιπόν , στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, να μας δοθεί η δυνατότητα να ολοκληρώσουμε τον σχεδιασμό που υπάρχει και που ήδη βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης για να κάνουμε, όλοι μαζί, το άλμα στο μέλλον !

Αντώνης Εμμ. Ζερβός

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos