Νέα ΔημοκρατίαΣτο χορό της εξυπηρέτησης των κομματικών σκοπιμοτήτων, το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να επηρεάσει την κοινή γνώμη παρουσιάζοντας δημοσκοπήσεις για τις δημοτικές εκλογές.
Ποιόν προσπαθούν να εξαπατήσουν και ποιου το ηθικό να ενισχύσουν;

Προσπαθούν να εξαπατήσουν τους πολίτες και να τους πείσουν ότι η επιλογή του κ. Κουνενάκη ήταν η ορθή και ότι κακώς διαμαρτύρονται τόσα στελέχη του Πα.Σο.Κ..
Από την άλλη προσπαθούν να ενισχύσουν το ηθικό του κ. Κουνενάκη, ο οποίος υπό το βάρος των διαδικασιών επιβολής του, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα.
Από την μεριά του ο κ. Κουνενάκης αλλάζοντας τακτική, επιτίθεται κατά πάντων εντός και εκτός των τειχών. Διαβλέπει την αποτυχία και αναζητά από τώρα εξιλαστήρια θύματα. Εγκαταλείπει την ήπια στάση και επιλέγει το σκληρό ροκ.

Να «σταθούμε στα κρίσιμα ζητήματα» λέει, αλλά αφιερώνει τον περισσότερο χρόνο στις δημόσιες τοποθετήσεις του σε επιθέσεις. Επιθέσεις εναντίων παραοσιακών στελεχών ενός κόμματος, του οποίου ουδέποτε υπήρξε μέλος και στα οποία προσπαθεί να παραδώσει μαθήματα κομματικής συνέπειας. Αλλά και εναντίων, παντός άλλου διαφωνεί με την υποψηφιότητα του. Τους αποκαλεί «φανατικούς» και τους απευθύνει δημόσια επιστολές. Ελπίζουμε στν επόμενη να μην χαρακτηριστούν «Ταλιμπάν» και στη μεθεπόμενη «τρομοκράτες» που πρέπει να εξολοθρευτούν.
Στοχεύει σΆ ένα «διαφορετικό ύφος και ήθος» και εννοεί ξεπερασμένες πρακτικές και νοοτροπίες. Πρακτικές και νοοτροπίες, που εκφράζονται μέσα από τον λόγο, αλλά και τα πρόσωπα που τον περιβάλλουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, επιστολή του κ. Σφυράκη με ευθείς αιχμές κατά του κ. Κουνενάκη για πρόσωπο του συνδυασμού του, το οποίο εκτός των άλλων, ως προϊστάμενος της Δ.Ε. τον είχε κατηγορήσει σαν στέλεχος του ΚΚΕ. Σιγή ιχθύος από τον κ. Κουνενάκη (Αποέχεται το ήθος του υποψηφίου του; Τι θα κάνει; Θα τον περιλάβει τελικά στο συνδυασμό του;). Προφανώς δεν επιθυμεί το πολιτικό κόστος, αλλά αδυνατεί να αντιδράσει. Δέσμιος συμφερόντων, αδιαφορεί για αρχές και ιδανικά που είχαν διαμορφώσει την πολιτική του παρουσία μέχρι σήμερα. Ίσως, γιατί εσχάτως οι πολιτικές του φιλοδοξίες επικράτησαν της συνείδησης του.

Παραθέτοντας στοιχεία για τη δημοσκόπηση, να υπενθυμίσουμε ότι έγινε από την ίδια εταιρία στελέχους του ΠΑΣΟΚ που κατάφερε να βγάλει τον κ. Κουνενάκη υποψήφιο. Την ίδια εταιρεία, που και στο παρελθό εξέλεγε μόνο προεκλογικά Δημάρχους με 65% και που σήμερα του δίνει προβάδισμα μόνο 4,5 μονάδων. Πρέπει πραγματικά να ήταν απελπιστικά(!) τα αποτελέσματα, για να μην κατάφερε ακόμα και αυτή η εταιρία να του δώσει μια άνετη νίκη. Ένα έστω 50%!

Είναι βέβαιο, ότι δεν θα είχαμε ασχοληθε με το θέμα, αν δεν γνωρίζαμε κάποια γεγονότα και αν πρόσφατα ο κ. Κουνενάκης σε ραδιοφωνική συνέντευξη του, δεν είχε εμπλέξει τη Νέα Δημοκρατία στο πολιτικό του παιχνίδι. Πληροφορηθήκαμε δια στόματος του πολλά ευφάνταστα για τα τεκταινόμενα στη Νέα Δημοκρατία. Μάθαμε ότι έχουμε δώσει και χρίσμα στον δήμο Αγίου Νικολάου!

Ίσως στην επόμενη συνέντευξη του να υποδείξει τους υποψηφίους, καθώς και το ποσοστό που θα επιθυμούσε να λάβει ο συνδυασμός που πιστεύει ότι θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία. Ίσως, αν του αρέσει στο τέλος, να θελήσει να συμμετάσχει και ο ίδιος…

Τοπική Οργάνωση Αγίου Νικολάου της Νέας Δημοκρατίας.

Γραφείο τύπου

http://www.bluenews.gr/

Print Friendly, PDF & Email

Από manos