Μανόλης ΜαστοράκηςΟ υποψήφιος Δήμαρχος κ. Μανώλης Μαστοράκης επισκέφθηκε στις 29/6/06, στο γραφείο του, τον Διοικητή – Πρόεδρο του Δ,Σ. του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κο Νεκτάριο Παπαβασιλείου, που ανταποκρίθηκε στην παράκληση του τ. Ευρωβουλευτή για πλήρη ενημέρωση.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η σημερινή κατάσταση στο Ίδρυμα και τα κυριότερα προβλήματά του, όπως:

  • Η υπολειτουργία τμημάτων, που οφείλεται στην έλλειψη ιατρικού ή/και νοσηλευτικού προσπικού, με νέο σημερινό δεδομένο την περιοδική αδυναμία του Παθολογικού τμήματος να δεχθεί περιστατικά, λόγω απουσίας τρίτου παθολόγου.
  • Η πολύ μεγάλη καθυστέρηση στη λειτουργία της νέας πτέρυγας, η οποία έχει αποπερατωθεί από το 2002 και έχει σχεδόν πλήρως εξοπλιστεί με σύγχρονα μηχανήματα.
  • Η πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην προώθηση της αξιοποίησης του γειτονικού οικοπέδου, που έχει παραχωρήσει ο Δήμος μας στο Νοσοκομείο από την εποχή της έγκρισης του νέου Σχ.Πόλεως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο σημερνός αριθμός των νοσηλευτών και νοσηλευτριών, είναι μικρότερος από αυτόν του 2000, ενώ οι καθυστερήσεις στην αντικατάσταση ιατρών που αποχωρούν είναι, πολλές φορές, υπερβολικές, λόγω ακολουθούμενων τυπικών διαδικασιών, το ξεπέρασμα των οποίων ήταν, επίσης, αντικείμεο της συζήτησης.

Ο κ. Παπαβασιλείου ενημέρωσε τον κο Μαστοράκη για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Διοίκηση του Ιδρύματος προκειμένου να λειτουργήσει η νέα πτέρυγα, στους χώρους της οποίας τον κατατόπισε, αλλά και να αντιμετωπιστούν τα συνεχή προβήματα στελέχωσης και εξεύρεσης πόρων.

Ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου και ο υποψήφιος Δήμαρχος συμφώνησαν στις διαπιστώσεις ότι, η φιλότιμη εργασία του υπάρχοντος προσωπικού, στο σύνολό του, είναι βασικό στοιχείο που «δίνει ζωή» στο Νοσοκομείο μας, και ότι η συνεργασία και η συμπαράταξη του Δήμου είναι απαραίτητη στις διεκδικήσεις, όχι μόνο για αποφυγή της υποβάθμισής του αλλά και για την αναβάθμιση του Νοσηλευτικού μας ιδρύματος.

Τα σημερινά δεδομένα, υπογραμμίζει ο κ. Μαστοράκης, δεν επιτρέουν τον εφησυχασμό και επιβάλλουν οργανωμένες κινήσεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε ένα τόσο σοβαρό για την ιδιαίτερη πατρίδα μας και την ευρύτερη περιοχή της πρόβλημα.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos