Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, με πίστη στις αρχές της αδέσμευτης και ακηδεμόνευτης τοπικής αυτοδιοίκησης, εκφράζει την έκπληξη της για την εμπλοκή του ονόματος του υποψηφίου Δήμαρχου κ. Τσουκάκη, στα προβλήματα που ταλανίζουν άλλο δημοτικό συνδυασμό.

Αντιπαρερχόμαστε τη προσπάθεια πόλωσης και δηλώνουμε για πολλοστή φορά, ότι ο συνδυασμός μας επιδιώκει μια πολυσυλλεκτική παρουσία και έκφραση δημοτών που ανήκουν σε διαφορετικούς πολιτικούς ή και κομματικούς χώρους. Δημότες-πολίτες από τους οποίους δεν ζητούμε να αρνηθούν τις καταβολές τους, αλλά να συστρατευθούμε και να δουλέψουμε μαζί για ένα καλύτερο αύριο, για να μπορέσει ο τόπος μας να πάει μπροστά.
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα ψηφοδέλτιο αήσυχων φωνών, που αγωνιούν για το μέλλον του τόπου και αναζητούν φορέα έκφρασης. Αρνείται να ταυτιστεί με ένα και μόνο πολιτικό χώρο. Σέβεται τα κόμματα ως θεσμούς, αλλά αρνείται να δεχτεί την επιβολή κομματικών λύσεων, υποδείξεων και εξαρτήσεων.
Όσο και αν ενοχλεί, όσο κα αν δεν αρέσει, όσο και αν δεν μπορούν κάποιοι να το δεχθούν, η κοινωνία αλλάζει, απαιτεί, καθοδηγεί και σε τελική ανάλυση τιμωρεί, την έπαρση και την αλαζονεία. Οι πολίτες έχουν γνώση και συνείδηση, έχουν άποψη που πρέπει να γίνεται σεβαστή, αν πραγματικά θέλουμε πολίτες που να συμμετέχουν στα κοινά. Πολίτες, που θα συμβάλουν και θα συνδιαμορφώνουν την πορεία του τόπου, όπως πραγματικά πρέπει να γίνεται σε μία δημοκρατική κοινωνία.
Θέλουμε πολίτες αρωγούς και όχι απλούς θεατές. Και αυτό το κάνουμε πράξη καθημερινά. Αφουγκραζόμαστε την κοινωνία, επιδιώκουμε το διάλογο με τους πολίτες και τους φορείς. Ανοίγουμε νέους δρόμους, δεν θεωρούμε τους συμμετέχοντες στους υπόλοιπους συνδυασμούς αντιπάλους μας. Δεν είμαστε εμείς και οι άλλοι. Είμαστε ΟΛΟΙ εμείς δημότες του Δήμου Αγίου Νικολάου, που μπορεί να διαφωνούμε, αλλά δεν απαξώνουμε αυτούς που δεν μας θεωρούν “σωτήρες”.

Γραφείο Τύπου

http://www.dhman.gr

Print Friendly, PDF & Email

Από manos