Στις Λίμνες

Δημοτική Αναγέννηση

Τις Λίμνες επισκέφθηκαν ο υποψήφιος Δήμαρχος Κωνσταντίνος Τσουκάκης και μέλη του συνδυασμού ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, όπου συναντήθηκαν με το Τοπικό Συμβούλιο και υζήτησαν τα προβλήματα, τα αιτήματα και τις ανάγκες του παραδοσιακού χωριού και της περιφέρειάς του.
Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου ενημέρωσε για το έργο που έχει επιτελεστεί μέχρι σήμερα, επικεντρώνοντας στις ανάγκες των Λιμνών προκειμένου να ενισχυθεί η τοπική κοινωνία και να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων.


Τονίστηκε η ανάγκη ενίσχυσης τη τοπικής ταυτότητας του οικισμού ως παραδοσιακού, η ανάδειξη του παραδοσιακού χαρακτήρα του ως δομημένου χώρου που διέπεται από συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο ανάπτυξης και διατήρησής του.
Γι’ αυτό χρειάζεται η προώθηση ανάπλασης του αστικού κέντρου του οικισμού, βάσει μελέτης που έχει εκπονηθεί από την Αναπτυξιακή Λασιθίου Α.Ε. Χρειάζεται η ολοκλήρωση εφαρμογής των παρεμβάσεων αυτών, που θα συμβάλει στην αναβάθμιση του χώρου αλλά και της ζωή των κατοίκων που διαμένουν στο χωριό.
Οι υπηρεσίες που προσδιορίζουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, χρειάζονται ιδιαίτερη μέριμνα, με έμφαση στις υπηρεσίες Καθαριότητας κλπ.

Ο κ. Τσουκάκης επεσήμανε ότι αποτελεί κοινή διαπίστωση κι από τις επισκέεις του συνδυασμού του σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα, η ανάγκη εξασφάλισης μόνιμου εργάτη του Δήμου στα μεγάλα Δημοτικά Διαμερίσματα και ενός εργάτη ανά δύο μικρότερα Δ.Δ., ώστε να καθίσταται πιο λειτουργική και αποτελεσματική η παρεμβατικότητα των Τοπικών Συμβουλίων στην αντιμετώπισης θεμάτων της καθημερινότητας.
Προτείνεται η αξιοποίηση της ειδικής φυσιολατρικής διαδρομής «Καλολάκκος – Οξά – Ελούντα» σε μια περιοχή που αξίζει να τύχει ειδικής μέριμνας και προβολής. Επίσης ζητείται η συντήρηση του Γραφείου του Δ.Δ., η βελτίωση του αγροτικού οδικού δικτύου, να κατασκευαστεί περιφερειακός δρόμος παράλληλα με την εθνική οδό και να βελτιωθούν, το αποχετευτικό και υδρευτικό δίκτυο.
Τέλος αναμένεται η παράδοση του αναστηλωμένου κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου όπου θα φιλοξενηθεί Κέντρο Ανάδειξης της Γαστρονομικής Παράδοση της Κρήτης, που θα συμβάλει στην ενίσχυση τη προσπάθειας προβολής των Λιμνών. Αυτό, μαζί με τα εκκλησιαστικά μνημεία, τη Γιορτή τη Ρακής, το αρχιτεκτονικό απόθεμα και το τοπικό χρώμα, μπορούν να καθιερώσουν τις Λίμνες ως συμπληρωματικό πόλο διατήρησης της λαϊκής παράδοσης και ανάδειξης της κληρονομιάς της περιοχής, με τα διακριτά, συγκριτικά πλεονεκτήματα μιας ήπιας, μελλοντικής ανάπτυξής των Λιμνών.

Γραφείο Τύπου του συνδυασμού
http://www.dhman.gr/

Print Friendly, PDF & Email

Από manos