Κώστας Τσουκάκηςτου Κ. Τσουκάκη.
H νέα πραγματικότητα που διαγράφεται στο χώρο της παιδείας σχετικά με τον νέο τρόπο βαθμολόγησης στις εξετάσεις για τα ανώτατα και τα ανώτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα, είναι σαφές ότι δημιουργεί κλυδωνισμούς και ανακατατάξεις σε πολλούς από τους δήμους της χώρας μας. Το γεγονός, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις επηρεάζει άμεσα όλη την περιφέρεια Κρήτης και ιδιαίτερα τον νομό και τον Άγιο Νικόλαο.
Με βάση το σκεπτικό όι ο νομός Λασιθίου υφίσταται από αρχής την αδικία όσον αφορά στην κατανομή των ιδρυμάτων, ο Άγιος Νικόλαος ως πρωτεύουσα του νομού που μετά από τόσες προσπάθειες απέκτησε πανεπιστημιακά ιδρύματα, πρέπει να ανησυχεί για το μέλλον.
Για μας ο εφησυχασμός, και η αδιαφορία δεν έχου θέση, καθώς γνωρίζουμε ότι το θέμα μπορεί να έχει ανυπολόγιστες συνέπειες για την τοπική κοινωνία. Η μείωση των εισακτέων τόσο στο ΤΕΙ του Αγίου Νικολάου όσο και στην ΑΣΤΕΑΝ είναι ο προάγγελος μηνυμάτων που δεν πρέπει να αγνοηθούν.
Έτσι πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες μα και σε συνεργασία με άλλους δήμους που έχουν το αυτό ζήτημα να πιέσουμε άμεσα ώστε να τροποποιηθούν οι βάσεις εισαγωγής στις σχολές. Ζητούμε να αντιστραφούν οι όροι διότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε την όποια αδικία που με επιπολαιότητα εξυφαίνει το κέντρο.
Πρέπει να καταλάβε το αρμόδιο υπουργείο ότι το θέμα της λειτουργίας των περιφερειακών σχολών Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης συνδέεται άμεσα με τις όποιες προοπτικές ανάπτυξης και για τον Δήμο μας. Έτσι λοιπόν όχι μόνο δεν υποχωρούμε αλλά διεκδικούμε επανασυζητώντας την ενίσχυση του νομού Λασιθίου και ιδιαίτερα του Αγίου Νικολάου από την νέα κατανομή στις σχολές, η οποία ενδέχεται να προκύψει.
Τόσο λοιπόν σε επίπεδο Νομού όσο και σε επίπεδο Δήμων, όλοι οι φορείς πρέπει να κινηθούμε συγχρονισμένα για μια δυναμική παρουσία για να αντιστρέψουμε τους νέους όρους που μας θέτουν, με κύριο σκεπτικό και στόχο την προοπτική ανάπτυξης του τόπου μας.

ΤΣΟΥΚΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos