αγωνιστική κίνηση ΣητείαςΚαλή Ανάσταση…….

Λίγες μέρες πριν την ολοκλήρωση των συνδυασμών και την  έναρξη της κούρσας για τη διεκδίκηση του Δήμου, θέλω  να  αναφερθώ σε μικροπολιτικές που δεν βοηθούν ούτε τον τόπο, ούτε τις νοσηρές νοοτροπίες που μας έφεραν εδώ σήμερα.

Εμείς ως νέα δημοτική κίνηση, με καινούργια πρόσωπα και φρέσκες ιδέες, έχουμε όρεξη να δουλέψουμε με διαφορετικό τρόπο, δηλαδή με διαφάνεια και δημοκρατία. Παρουσιάσαμε τις θέσεις  και το πρόγραμμά μας, για το οποίο δουλέψαμε σκληρά, εκθέσαμε τις απόψεις μας και σεβαστήκαμε σε προσωπικό επίπεδο τους συνυποψηφίους μας. Καυτηριάσαμε θέσεις, κριτικάραμε πράξεις, καταδικάσαμε επιπόλαιες αποφάσεις  χωρίς να  επιτεθούμε σε πρόσωπα.

Παρά τις πολύ έξυπνες τοποθετήσεις από τους συνυποψηφίους μας  για δίκαιο και καθαρό αγώνα, δεχτήκαμε λάσπη, διαδόθηκαν και διαδίδονται ακόμη ανυπόστατες φήμες για ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί. Δεν απαντήσαμε σε τίποτα απ΄όλα αυτά. Τι να μας προσάψουν άλλωστε? Ένας αγώνας πρέπει να κερδίζεται με θέσεις και ιδέες, όχι με κακόβουλες φήμες. Ένας αγώνας κερδίζεται με όραμα και θυσίες και όχι με ρουσφέτια και υποσχέσεις για θέσεις εργασίας και συναλλαγές κάτω από το τραπέζι.

υποψήφια δήμαρχος Σητείας
υποψήφια δήμαρχος Σητείας

Εμείς ξεκινήσαμε   με μόνο όπλο στα χέρια μας τις θέσεις μας και την καθαρότητα των προσώπων που μας στελεχώνουν.  Δεν θα μπούμε σε διαδικασίες εξευτελισμού προσώπων για να κερδίσουμε εντυπώσεις. Δεν θα λασπολογήσουμε για να πάρουμε επιπλέον «ψηφαλάκια», χωρίς να νοιαζόμαστε για τις επιπτώσεις πάνω σε πρόσωπα, που είναι συμπολίτες μας και που μετά τις εκλογές θα πρέπει να μπορούμε να τους κοιτάμε στα μάτια. Όχι ευχαριστούμε πολύ δεν θα πάρουμε. Έχουμε διανύσει μακρύ δρόμο και δεν θα μας πτοήσει τίποτα. Με το κεφάλι ψηλά θα περπατάμε στους δρόμους . Κανείς δεν γεννήθηκε Δήμαρχος. Ζημώθηκε μέσα από τα κοινά και έμαθε στην πορεία. Το τι ταυτότητα αποκτά, εξαρτάται από τι προτεραιότητες βάζει. Τον τόπο ή προσωπικά οφέλη, τους ανθρώπους  ή  τους  «κολλητούς». Εκεί είναι και η διαφορά μας.

Προσωπικά εύχομαι σε όλους τους υποψηφίους  καλή επιτυχία.

Καλό Πάσχα σε όλον τον κόσμο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΚΑΡΒΕΛΑΚΗ

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos