Χάρτης Ο συνδυασμός «Σύγχρονος Δήμος» συνεχίζοντας το πρόγραμμα επίσκεψης και επαφών, συναντήθηκε με φορείς των Λιμνών. Η συνάντηση που έγινε σε φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στα γραφεία τυ Τοπικού Συμβουλίου. Παραβρέθηκαν από το Τοπικό Συμβούλιο ο πρόεδρος Δημήτρης Κουνάλης, τα μέλη Ν. Γιαλούρης και Μ. Λαβδάκη.

Από το Μορφωτικό Σύλλογο ο Φ. Ψιμάρνης και Μ. Λαζαράκης. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και οι κάτοικοι των Λιμνών.
 
Ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Κουνενάκης ενημέρωσε για τις αλλαγές που έχουμε με τον νέο κώδικα και για τις σκέψεις του συνδυασμού όσον αφορά την παρουσία του Δήμου στα διαμερίσματα και τη επαφή με τα τοπικά συμβούλια και τους φορείς.
 
Ο πρόεδρος του Τ.Σ. Δημήτρης Κουνάλης, ενημέρωσε για τα βασικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, τις πρωτοβουλίες που έχουν παρθεί, το στάδιο που βρίσκονται διάφορα έργα και μελέες.
 
Από τη συζήτηση που ακολούθησε αναδείχθηκαν ανάμεσα στα άλλα και τα παρακάτω θέματα:
  • Η ανάδειξη της ταυτότητας του διαμερίσματος ως παραδοσιακού οικισμού, με αναπλάσεις και οικιστικές παρεμάσεις.
  • Οι ιδιωτικές επενδύσεις στην περιοχή μπορούν να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη του διαμερίσματος σε συνδυασμό με δημόσιες παρεμβάσεις.
  • Είναι θετικό επίσης ότι λειτουργεί σχολείο και νηπιαγωγείο.

Τέθηκαν ζητήματα για την ενίσχυση και βοήθεια στον μορφωτικό, το αρδευτικό Καλού Λιακού, την αξιοποίηση γεωτρήσεων, την κάλυψη του ποταμού, τον εξοπλισμό του ιατρείου, την επέκταση του νεκροταφείου, την καλύτερη καθαριότητα, την ηλεκτροδότηση του Καλού Λιακού, την αγροτική οδοποιία, τις ασφαλτοστρώσεις κλπ.

Επίσης τέθηκε το θέμα της αξιοποίησης του Kέντρου Γαστρονομίας που έχει τελειώσει.

Παρεμβάσεις έκαναν από το κλιμάκιο του συνδυασμού, οι Γιώργος Βάρδας, Γιώργος Μπελούκας, Σούλα Ανδρουλάκη και Πύλος Χριστοδουλάκης.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos