Δημοτική ΑναγέννησηΜε το Τοπικό Συμβούλιο του Κρούστα και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου συναντήθηκε χθες ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Κωνστατίνος Τσουκάκης, ο οποίος επισκέφτηκε τον Κρούστα συνοδευόμενος από στελέχη του συνδυασμού «Δημοτική Αναγέννηση».
 
Ο κ. Τσουκάκης ενημερώθηκε για τις ανάγκες αλλά κι τους στόχους των κατοίκων και συμφώνησε με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν όλα τα ενδεχόμενα που σχετίζονται με την ανάπτυξη του δημοτικού διαμερίσματος. Η κατασκευή αποχετευτικού δικτύου, η αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης καθώς και η κατασκευή λιμνοδεξαμενής είναι από τα βασικά έργα που πρέπει να γίνουν.
 
Ενώ η συντήρηση και ασφαλτόστρωση δρόμου Κρούστα – Καλό Χωριό, η διάνοιξη αγροτικών δρόμων, η μελέτη για την ανάπλαση του κεντρικού δρόμου και της εισόδου του χωριού, η βελτίωση του φωτισμού καθώς και η ημιουργία χώρου στάθμευσης, είτε με αγορά είτε με ενοικίαση είναι έργα τα οποία πρέπει να υλοποιηθούν.
 
Ο κ. Τσουκάκης συμφώνησε επίσης ότι οι προτάσεις που αφορούν στον εξωραϊσμό και συνάδουν με την πολιτιστική ανάπτυξη και τον τουρισμό όπως η διαμόρφωση του περιβόλου του σχολείου, η τοποθέτηση χλοοτάπητα στο γήπεδο, η βελτίωση της καθαριότητας των κοινοχρήστων χώρων, η παροχή βοήθειας στο πολιτιστικό σύλλογο με στήριξη στις εκδηλώσεις τους, καθώς και η διερεύνηση της δυνατότητας ίδρυσης μουσείου Εθνιής αντίστασης και μουσείου Φυσικής ιστορίας θα συμβάλουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη του Κρούστα.
 
«Ο Κρούστας, είπε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δημοτική Αναγέννηση», έχει μια οικονομία που στηρίζεται στην κτηνοτροφία και την γεωργία. Πρέπει ωστόσο να αναδείξουμε το παραδοσιακό στοιχείο.
 
Είμαι απόλυτα σύμφωνος ότι με την ανάδειξη της δυνατότητας δημιουργίας θρησκευτικού τουρισμού, αφού υπάρχουν πολλοί ναοί, σημαντικοί και από αρχαιολογικής άποψης, με τη ανάδειξη της παραδοσιακής διατροφής, μέσα στο πλαίσιο των «διαδρομών γεύσης», το οποίο προτείνουμε επιδιώκουμε και θα τα καταφέρουμε να αναπτύξουμε σημεία ενδιαφέροντος για τους επισκέπτες.
 
Κι αυτό θα είναι πρόσφορο για όλο το Δήμο Αγίου Νικολάου. Έτσι θα προστεθεί στο εισόδημα των κατοίκων και αυτό από τον τουρισμό.
 
Πιστεύω, κατέληξε ο κ. Κύριος Τσουκάκης, ότι ο Κρούστας σαν ένα δυναμικό χωριό αξίζει να βοηθηθεί ακόμη παραπάνω για να αναπτυχθεί».
 
Γραφείο Τύπου 

Print Friendly, PDF & Email

Από manos