Ο Δ. Κουνενάκης στο Εργατικό Κέντρο Λασιθίου Με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου συναντήθηκε αντιπροσωπεία του συνδυασμού «ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ» με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουνενάκη. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ Μ. Πεπόνης μας ενημέρωσε για τα βασικά θέματα που αντιμετωπίζει το Ε.Κ. και ενδιαφέρουν στον Δήμο Αγίου Νικολάου.

 
Προχωρεί η μελέτη για το πολυιατρείο του ΙΚΑ που θα γίνει σε οικόπεδο που έχει παραχωρσει ο Δήμος. Σε καλό στάδιο βρίσκεται επίσης η μελέτη για νέες εργατικές κατοικίες στους Πίσσηδες.
 
Συμφωνήσαμε πως είναι ανάγκη να προωθηθούν νέες εργατικές κατοικίες και σε άλλα διαμερίσματα με εργατικό δυναμικό, όπως η Κριτσά, η Ελούντα, το Καλό Χωριό.
 
Σοβαρή καθυστέρηση καταγράφεται στην προώθηση του βρεφονηπιακού σταθμού της Εργατικής Εστίας, δυναμικότητας 100-120 νηπίων, διότι δεν προχωρεί η προσαρμογή της μελέτης. Παράπονα εξέφρασαν τα μέλη της διοκησης για ελλιπή συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων σε συμβούλια και επιτροπές του Δήμου.
 
Υπάρχει επίσης η εκτίμηση ότι δεν έχουν αναπτυχθεί ικανοποιητικές κοινωνικές υποδομές στην περιοχή μας. Εμείς ως συνδυασμός προσβλέπυμε, στα πλαίσια της συμμετοχικής διοίκησης, σε μια σταθερή παρουσία και δημιουργική συνεργασία εκπροσώπων των εργαζομένων.
 
Θέλουμε με μια νέα αντίληψη διαχείρισης και διοίκησης, τη συμμετοχή τόσο για τα επιμέρους θέματα που αορούν τους εργαζόμενους όσο και για τα ευρύτερα ζητήματα, οικιστικά, αναπτυξιακά, παιδείας, υγείας, πολιτισμού αθλητισμού κλπ που ούτως ή άλλως αφορούν το σύνολο των εργαζομένων.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos