Βαγγελιώ Σχοιναράκη-Ηλάκη Στην κεντρική πλατεία στις Μοίρες μίλησε το βράδυ της Δευτέρας 9/10/06 η κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη-Ηλάκη μπροστά σε πλήθος κόσμου. Την κ. Σχοιναράκη προλόγισε ο πρώην Δήμαρχος Ρούβα κ. Νίκος Πρινιανάκης. Η υποψήφια Νομάρχης Ηρακλείου παρουσίασε βασικούς στόχους και άξονες του προγράμματος του συνδυασμού «Ηράκλειο – Πολιτών Νομαρχία».
 
Δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει την υλοποίηση και ολοκλήρωση των αναγκαίων έργων υποδομής, όπως είναι οι κάθετοι οδικοί άξονες, και ο νότιος οδικός άξονας, ώστε να γίνει η πρόσβαση στην ενδοχώρα και στο νότο του νομού εύκολη για τους πολίτες, τους επισκέπτες, τους παραγωγούς, τις επιχειρήσεις, τα εμπορεύματα. Απαίτησε την άμεση παράδοση των τμημάτων των έργων που έχουν ολοκληρωθεί και δεν έχουν ακόμη δοθεί σε κυκλοφορία.
 
Αναφέρθηκε στις προοπτικές ανάπτυξης που διανοίγονται για την περιοχή, με τη δημιουργία της «Πύλης του Νότου», η οποία όμως πρέπει να γίνει στη βάση των υποδείξεων σοβαρής μελέτης, στην οποία θα εντάσσονται όλες οι απαιτούμενες υποδομές για τη σύνδεση του λιμανιού στο Τυμπάκι με το Ηράκλειο και το λιμάνι του, καθώς επίσης και όλα τα έργα ανάπτυξης της ευρύτερης πειοχής.
 
Πρέπει να διαμορφωθεί ένα ανοιχτό λιμάνι, με σχέδιο, έτσι όπως το θέλουν οι πολίτες και οι φορείς της περιοχής και του νομού Ηρακλείου, και με σεβασμό στο περιβάλλον, που παράλληλα θα συμβάλει στην ανάπτυξη της ευρύτερης πειοχής.
 
Η υποψήφια νομάρχης αναφέρθηκε επίσης σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος, διαχείρισης υδατικών πόρων, σχολικής στέγης, διαδημοτικής συνεργασίας, κοινωνικής πολιτικής, αγροτικής ανάπτυξης και τουρισμού, καθώς και σε ειδικότερα θέματα που απασχολούν την περιοχή, όπως ο περιφερειακός δρόμος Μοιρών, η συστέγαση των υπηρεσιών της νομαρχίας, η αναβάθμιση και ενίσχυση των Κέντρων Υγείας της Μεσαράς και των αγροτικών ιατρείων, η δημιουργία εργατικών κατοικιών στην περιοχή της Μεσαράς, η ανάδειξη και αξιοποίηση των ορεινών όγκων του Ρούβα και Ζαρού, οι βιολογικοί καθαρισμοί και η επέκταση των δικτύων ύδρευσης και άρδευσης των δήμων.
Η άμεση δημοπράτηση των δικτύων του φράγματος της Φανερωμένης και η αξιοποίηση των υδάτων του Πλατύ ποταμού.
 
 Η κ. Σχοιναράκη στο τέλος της ομιλίας της παρουσίασε όλους τους υποψήφιους νομαρχιακούς συμβούλους και κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το συνδυασμό και να συμμετάσχουν, όπως το έκαναν μέχρι τώρα, στην κοινή προσπάθεια για μια νέα δημιουργική πορεία του νομού Ηρακλείου.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos