Η Δημοτική Αναγέννηση με το Σύνδεσμο ΞενοδόχωνΟ υποψήφιος Δήμαρχος – επικεφαλής της «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» Κωνσταντίνος Τσουκάκης, συνεχίζοντας τις επαφές του με τοπικούς φορείς, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και μέλη της διοίκησης του Συνδέσμου Ξενοδόχων Νομού Λασιθίου.Οι εκπρόσωποι των ξενοδόχων της περιοχής ενημέρωσαν τον κ. Τσουκάκη για τα ζητήματα που απασχολούν τον ξενοδοχειακό κλάδο και τις προτάσεις του κλάδου τους για την στήριξη του τοπικού τουριστικού προϊόντος.
 
Τόνισαν ότι η συγκεκριμένη επιχειρηματική δραστηριότητα απτελεί βάση της οικονομίας στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Νικολάου, γι’ αυτό και απαιτούνται σοβαρές, συγκεκριμένες και ουσιαστικές αποφάσεις δράσεις και πρωτοβουλίες για την στήριξή της.
 
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των ξενοδόχων προέταξαν ζητήματα που αφορούν την δυνατότητα του Δήμου Αγίου Νικολάου να λειτουργήσει αλληλέγγυα και υποστηρικτικά προ τον τουριστικό τομέα, απ’ όπου αντλεί και τα κύρια έσοδά του. Ζήτησαν τα τέλη που τα ξενοδοχεία πληρώνουν στο Δήμο να είναι ανταποδοτικά και να διατθενται για έργα και δράσεις που θα στηρίζουν και θα αναδεικνύουν το τοπικό τουριστικό προϊόν.
 
Επεσήμαναν την ύπαρξη προβλημάτων, στον τομέα καθαριότητας, τάξης και ασφάλειας, αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού (απελευθέρωση από κατηλειμμένα, πεζοδρόμια, διαβάσεις πεζών, ράμπες κλπ.), την έλλειψη χώρων στάθμευσης, την ηχορύπανση, την κατάργηση στάθμευσης στο λιμάνι κ.α.
 
Τόνισαν την ανάγκη σύμπραξης του Δήμου με τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις για την εκτέλεση έργου, όπου ο Δήμος από μόνος του αδυνατεί να φέρει εις πέρας, καθώς και την ανάγκη παρέμβασης ώστε να διευθετηθεί επιτέλους το ζήτημα της άρσης του περιορισμού των 20 στρεμμάτων για νέα ξενοδοχεία.
 
Ο επικεφαλής της «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΓΕΝΝΗΣΗΣ» ανέφερε ότι η τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Αγίου Νικολάου βασίστηκε κυρίως στην ιδιωτική πρωτοβουλία και επένδυση κεφαλαίων, που σήμερα έχουν τοποθετήσει την περιοχή στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, σε μια ζηλευτή θέση.
 
Στην πορεία αυτή της 40ετούς τουριστικής ανάπτυξης, που έγινε χωρίς στρατηγικό σχέδιο, συσσωρεύτηκαν αρκετά προβλήματα, αφού, δυστυχώς, η πολιτεία, διαχρονικά, δεν στήριξε το δημιουργούμενο τουριστικό προϊόν, με αναγκαίες υποδομές ή άλλες φορές λειτούργησε και με αντικίνητρ για την περιοχή.
 
Ο Δήμος Αγίου Νικολάου προσπάθησε και τα κατάφερε αρκετά καλά, μέσα στο περιορισμένο αυτοδιοικητικό πλαίσιο λειτουργίας του, να στηρίξει το τουριστικό προϊόν με όσα μέσα και πόρους μπορούσε να διαθέσει, με βασικό εργαλείο υλοποίηση τη πολιτικής αυτής τη ΔΕΤΑΔΑΝ.
 
Οι καιροί αλλάζουν ταχύτατα, η τουριστική αγορά μεταλλάσσεται διαρκώς κι ανάλογα θα πρέπει να αναπροσαρμόζεται το τουριστικό προϊόν και συνακόλουθα και η τουριστική πολιτική του Δήμου.
 
Γι’ αυτό, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγίου Νικολάου και οι ξενοδόχοι συμφώνησαν στην ανάγκη δημιουργίας επιτελικού οργάνου, με έργο την διαρκή επεξεργασία προτάσεων για ένα επιτελικό σχεδιασμό δράσεων και παρεμβάσεων που χρειάζεται ο τουριστικός τομέας στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου, με συντονιστή και κύριο μοχλό υλοποίησης το Δήμο.
 
Αναγκαία γι’ αυτό κρίνεται η συμμετοχή εκπροσώπων από τον ξενοδοχειακό κλάδο και άλλους φορείς που εκπροσωπούν τους επαγγελματίες του Τουρισμού.
 
Ο επικεφαλής τη «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης και συνέχισης των προσπαθειών της παρούσας δημοτικής αρχής για την προώθηση του θαλάσσιου τουρισμού, του εμπλουτισμού του τουριστικού προϊόντος και τη διασύνδεσή του με τον Πολιτισμό, δεδομένου ότι το Μεραμβέλλο διαθέτει πλούσια ιστορία, λαϊκή παράδοση και πολιτιστική κληρονομιά, που σε συνδυασμό με το πλούτο και τη ποικιλία της Φύσης, μπορούν να συνθέσουν ένα πολύ ανταγωνιστικό τουριστικό προφίλ, στη διεθνή αγορά, αρκεί να προβληθεί και να διαφημιστεί κατάλληλα.
 
Κωνσταντίνος Τσουκάκης
 
Υποψήφιος Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos