Ο Κ. Τσουκάκης στους ΠοτάμουςΕπίσκεψη σε δύο από τα πιο απομακρυσμένα, από την έδρα του Δήμου, Δημοτικά Διαμερίσματα, πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κωνσταντίνος Τουκάκης συνοδευόμενος από μέλη του συνδυασμού Δημοτική Αναγέννηση όπου συναντήθηκαν με τους προέδρους και μέλη των Τοπικών Συμβουλίων των δύο χωριών.
Κατέγραψαν την αγωνία τω τοπικών κοινωνιών και των εκπροσώπων τους, για βασικές υποδομές που θα τους επιτρέψουν να αισιοδοξούν για το μέλλον των οικισμών και των ανθρώπων που ζουν σήμερα εκεί.
 
Α. Στους Μέσα και Έξω Ποτάμους
 
Υπάρχουν εργολαβίες για την κατασκευή δημοπρατηθέντων έργων που δεν έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται ακόμη, όπως τσιμεντοστρώσεις δρόμων, διαμόρφωση της πλατείας, επισκευή της βρύσης, ολοκλήρωση συντήρησης του σχολείου και στο νεκροταφείο.
 
Η πρώτη εργολαβία έχει ήδη υπογραφεί και στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει ο εργολάβος, όπως ενημερώθηκε ο συνδυασμός μας από την Τεχνική Υπηρεσία.
 
Η προστασία της πηγής ώστε να μην μολύνεται το νερό αλλά και η ολοκλήρωση του σχολείου για πολλαπλές χρήσεις, με μια απ’ αυτές την στέγαση του αγροτικού ιατρού που επισκέπτεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα κι εξετάζει τους κατοίκους, γιατί μέχρι σήμερα το πράττει σε καφενείο. Πάγιο αίτημα του Τ.Σ. είναι η κατασκευή του Περιτέρου, στους Έξω Ποτάμους.
 
Β. Στην Πρίνα
 
Οι εκπρόσωποι του Τ.Σ. Πρίνας επεσήμαναν το πρόβλημα που υπάρχει στην ύδρευση, την οποία χαρακτήρισαν προβληματική, αφού το δίκτυο αποτλείται από φθαρμένες σιδηροσωλήνες και έτσι σε ορισμένα σημεία του χωριού το πόσιμο νερό καθίσταται εντελώς ακατάλληλο.
 
Ο Κ. Τσουκάκης στην Πρίνα Ζήτησαν τη δημιουργία κινήτρων, θέσεων εργασίας κλπ. που θα διαμορφώσουν όρους για τη συγκράτηση του πληθυσμού στο χωριό (μονάδες αγροτουρισμού κλπ.) καθώς και τη φιλοξενία πολιτιστικών εκδηλώσεων που όμως προϋποθέτει την επαναδραστηριοποίηση του Πολιτιστικού Συλλόγου.
 
Επίσης ζητούν να συντηρείται το αγροτικό οδικό δίκτυο, την αποψίλωση των πρανών δρόμων για την αποφυγή πυρκαγιών, την απευθείας διασύνδεση με κομπιούτερ του γραφείου του Δ.Δ. με την έδρα του Δήμου για την άμεση παραλαβή πιστοποιητικών.
 
Επίσης επεσήμαναν την ανάγκη κινήτρων για αναπαλαίωη κτιρίων αλλά και τη δημιουργία Βοτανικού Πάρκου. Τονίστηκε η ανάγκη εκπόνησης μελέτης πυροπροστασίας του δάσους, μετά μάλιστα από την ολοκλήρωση του δρόμου που θα ενώσει Κρούστα – Πρίνα που θα αυξήσει την κίνηση οχημάτων κι αντίστοιχα τον κίνδυνο πυρκαγιών.
 
Ανέφεραν την ανάγκη δημιουργίας αναψυκτηρίου στο Δερματά και στελέχωσης του Αγροτικού Ιατρείου με μόνιμο ιατρό και νοσηλεύτρια ώστε να καλύψει τις σχετικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής – αίτημα που, όπως τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κωνσταντίνος  Τσουκάκης, άπτεται άμεσα με την ποιότητα ζωής των κατοίκων και το οποίο ως Δημοτική Αρχή, θα στηρίξει και θα προωθήσει προς πάσα κατεύθυνση.
 
Γραφείο Τύπου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos