Η Δημοτική Αναγέννηση στο ΣκινιάΥποχρέωση και στόχος του Δήμου Αγίου Νικολάου είναι να στηρίξει τα Δημοτικά Διαμερίσματα που τον συγκροτούν, προγραμματίζοντας μαζί με τις τοπικές κοινωνίες δράσεις και παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν τη ζωή τους, δημιουργώντας παράλληλα τα κίνητρα για περαιτέρω ανάπτυξη.
 
Τη θέση αυτή της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ μετέφερε στο Σκινιά ο επικεφαλής του συνδυασμού, υποψήφιος Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Τσουκάκης , που μαζί με μέλη του συνδυασμού συναντήθηκαν με το Τοπικό Συμβούλιο του Σκινιά.
 
Οι εκπρόσωποι του Σκινιά αναφέρθηκαν σε αιτήματα, όπως την κατασκευή αλιευτικού καταφυγίου στα Βλυχάδια, του δρόμου Μιλάτου – Πλάκας, διανοίξεις αγροτικών δρόμων, σε δίκτυα για την άρδευση επιπλέον εκτάσεων με την εξασφάλιση επιπλέον ποσοτήτων νερού άρδευσης από νέα γεώτρηση.
 
Επίσης ζητούν τη βελτίωση του δικτύου ύδρευσης, τη συντήρηση των καλντεριμιών, την αναστήλωση του σχολείου – έργου που καθυστερεί την στέγαση της λαογραφικής συλλογής – τη συντήρηση των δρόμων του χωριού, την βελτίωση του δημοτικού φωτισμού στα Βλυχάδια, κ.α.
 
Ο υποψήιος Δήμαρχος επεσήμανε ότι το αλιευτικό καταφύγιο είναι έργο που αφορά το νομαρχιακό προγραμματισμό έργων και μπορεί να ενταχθεί σε παγκρήτιο δίκτυο παρόμοιων έργων που θα στηρίξουν και τον θαλάσσιο τουρισμό, παράλληλα με τη δημιουργία του Δικτύου Μαρινών στο νησί, δηλώνοντας παράλληλα ότι ως νέα Δημοτική Αρχή πρόκειται να στηρίξει το παραπάνω δίκαιο αίτημα.
 
Χαρακτήρισε δύσκολο τον σχεδιασμό και την κατασκευή του το δρόμο που θα ενώσει τη Μίλατο με την Πλάκα, αλλά είπε ότι θα προταθεί στη Νομαρχία να το εντάξει στον σχεδιασμό της, αφού αποτελεί έργο που θα ενισχύσει την αναπτυξιακή προοπτική μιας περιοχής που έχει ανάγκη περαιτέρω κίνητρα και υποδομές για να αναπτυχθεί.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos