Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Κωνσταντίνος Τσουκάκης συμμετείχε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο, υπό την προεδρία της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαρίας Γιαννίρη – Μυροφόρου.

H παρουσία της Γ. Γραμματέως και της Διευθύντριας Τουριστικών Λιμένων έγινε σε μια εξαιρετικά σημαντική καμπή για την πορεία της τουριστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής του Αγίου Νικολάου και συνοδεύτηκε από την ικανοποίηση του πάγιου ιτήματος των τουριστικών παραγόντων Αγίου Νικολάου για την ίδρυση Γραφείου Τουρισμού του ΕΟΤ, το οποίο θεωρούμε ότι θα πρέπει να στελεχωθεί σύντομα και να λειτουργήσει με την έναρξη της ερχόμενης τουριστικής περιόδου.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ αξιοποίησε την ευκαιρία της παρουσίας της συντοπίτισσας, Γ. Γραμματέως του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και στην παρέμβασή του επεσήμανε στην κ. Γιαννίρη τη ζωτική σημασία που έχει για το Δήμο Αγίου Νικολάου η στήριξη και αναβάθμιση της Τουριστικής Σχολής (ΑΣΤΕΑΝ) σε ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, καθώς και η αντιμετώπιση της οριστικής στέγασής της που θα της επιτρέψει την ομαλή λειτουργία και θα της ανοίξει νέους ορίζοντες δράσης και ανάπτυξης.
Ο κ. Τσουκάκης πρότεινε και έγινε αποδεκτό από την κ. Γιαννίρη, να μοιραστεί στους σπουδαστές ερωτηματολόγο για την καταγραφή της γνώμης, των προσδοκιών, των πιθανών παραπόνων ή υποδείξεων που έχουν να κάνουν για τη σχολή και την πόλη που τους φιλοξενεί και τα οποία η τοπική κοινωνία, ο Δήμος και η Διοίκηση του ΟΤΕΚ θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τους, για τις αναγκαίες παρεμβάσεις ή διορθτικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν, ώστε η ΑΣΤΕΑΝ να ανέβει στην κλίμακα προτίμησης των υποψηφίων σπουδαστών.
Επίσης ο κ. Τσουκάκης σημείωσε την ανάγκη στήριξης του αιτήματος της σημερινής δημοτικής αρχής για εξεύρεση των 880.000 ευρώ για την υλοποίηση της μελέτης ηλεκτροφωτισμού της Σπιναλόγκας, αφού η Περιφέρεια Κρήτης δηλώνει αδυναμία χρηματοδότησης της παρέμβασης αυτής, που θα ενισχύσει αποφασιστικά το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν του Κόλπου της Ελούντας. Παράλληλα επεσήμανε κι αυτός την ανάγκη να γίνει ανάλογη μελέτη για τον φωτισμό του νησιού των Αγίων Πάντων, που αντίστοιχα θα προσφέρει συγκριτικό πλεονέκτημα στον τουρισμό του Αγίου Νικολάου.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος θεωρεί ότι η Μαρίνα Αγίου Νικολάου αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για την στήριξη του τουριστικού προϊόντος του Κόλπου Μεραμβέλου και της Ανατολικής Κρήτης και συμφωνεί με την πρόταση της δημοτική αρχής για τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης του Δήμου με τον ΕΟΤ. Έτσι, το χρηματικό ποσό των 20 εκατομμυρίων δρχ. που καταβάλλει ετησίως ο Δήμος, θα αποτελέσει τη συμβολή από πλευράς του υπουργείου ώστε να καταστεί εφικτός ο προγραμματισμός του επενδυτικού σχεδίου, μέσω δανεισμού και ιδίων πόρων της Δημοτικής Επιχείρησης της Μαρίνας, με στόχο την ολοκλήρωση των υποδομών της. Στόχος της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ είναι η Μαρίνα Αγίου Νικολάου να αποτελέσει τον πρωτοπόρο στην ανάπτυξη του Θαλάσσιο Τουρισμού στην Κρήτη, όπως ανάλογα ο ¶γιος Νικόλαος υπήρξε πρωτοπόρος στην ανάπτυξη του Τουρισμού στο νησί, γιΆ αυτό και θα συνεχίσει και θα ολοκληρώσει το επιχειρησιακό σχέδιο ανάδειξης τη μαρίνας σε σημείο αναφοράς σε διεθνές επίπεδο.

Γραφείο Τύπου
www.dhman.gr
Print Friendly, PDF & Email

Από manos