στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου
στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου επισκέφθηκαν το πρωί της Τετάρτης 16/9 οι υποψήφιοι βουλευτές της Λαϊκής Ενότητας Βασίλης Καλλιμάντζαλης και Ευγενία Τζώρτζη. Οι υποψήφιοι συζήτησαν με εργαζόμενους, ασθενείς και επισκέπτες για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Νοσοκομείο

λόγω της εφαρμογής της πολιτικής των μνημονίων τα τελευταία χρόνια, κάτι που συμβαίνει και στα άλλα Νοσοκομεία του νομού.

Υπήρξε επίσης σύντομη συνάντηση των υποψηφίων της Λαϊκής Ενότητας με το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων όπου επισημάνθηκε ότι όλοι οι υπουργοί υγείας των τελευταίων ετών είχαν υποσχεθεί ενίσχυση του ΓΝΑΝ με προσωπικό, με πιο πρόσφατο τον Π. Κουρουμπλή, όλες όμως οι υποσχέσεις αποδείχθηκαν κενές περιεχομένου με αποτέλεσμα η κατάσταση συνεχώς να χειροτερεύει.
Ακόμη επισημάνθηκε ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει και ρουσφετολογική πολιτική από τους εκάστοτε υπουργούς και δυπεάρχες με αντικείμενο τις μετακινήσεις προσωπικού από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο, κάτι που έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στο ΓΝΑΝ, με πιο πρόσφατη την περίπτωση προεκλογικής μετακίνησης ιατρού από το ΓΝΑΝ προς άλλο Νοσοκομείο του νομού που έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα λειτουργίας στο τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου  Αγίου Νικολάου.
Όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι, στο Νοσοκομείο χρειάζονται άμεσα περισσότερες από 50 προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων, για να αναπληρωθεί ένα μόνο μέρος από όσους έχουν αποχωρήσει τα τελευταία 5 χρόνια και ξεπερνούν τους 140!
Από την πλευρά τους οι υποψήφιοι της Λαϊκής Ενότητας ανέφεραν ότι όσο συνεχίζεται η πολιτική των μνημονίων, η κατάσταση στη δημόσια υγεία και στα Νοσοκομεία θα δυσκολεύει όλο και πιο πολύ και ότι το κόμμα τους υποστηρίζει την ανατροπή των μνημονίων, σύμφωνα και με την απόφαση του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.
Γραφείο Τύπου Λαϊκής  Ενότητας Λασιθίου
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Η θέση σας, χρήσιμη !!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.