Μαρία Καφετζάκη, Χρύσα Παχή, ΑλλάΖουμε τον Δήμο
Μαρία Καφετζάκη, Χρύσα Παχή

Τις υποψηφιότητες των Μαρία Καφετζάκη και Χρύσα Παχή, ανακοίνωσε η παράταξη ΑλλάΖουμε τον Δήμο.

Βιογραφικά:

Μαρία Καφετζάκη:

Γεννήθηκα στο Καλό Χωριό και κατοικώ στον Άγιο Νικόλαο. Δραστηριοποιούμαι στον τουρισμό τα τελευταία τριάντα χρόνια, κατά κύριο λόγο στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης, με όραμα την τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη του νομού Λασιθίου. 

 Πάντα πίστευα ότι η επιτυχία της τουριστικής δραστηριότητας εξαρτάται, εκτός από την προσωπική και ευσυνείδητη δουλειά του επαγγελματία, και από την προστασία του ξεχωριστού φυσικού περιβάλλοντος του τόπου μας, τη σωστή οργάνωση και λειτουργία της εκάστοτε δημοτικής αρχής, καθώς και τη συλλογική δράση και συνεργασία αρχών και πολιτών. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που με έκανε να ασχοληθώ ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια τόσο με τα ζητήματα της περιοχής μου όσο και του Δήμου. 

 Σήμερα, συνειδητοποιούμε όλο και περισσότερο ότι η στασιμότητα, η αδιαφορία και η αδράνεια των προηγούμενων χρόνων μας έχει οδηγήσει σε υποχώρηση και “υποτίμηση” σε σύγκριση με άλλους προορισμούς στην Κρήτη. Ίσως η πιο καίρια συνέπεια αυτής της υποτίμησης, χωρία να είναι η μοναδική, είναι η κρουαζιέρα, η οποία, λόγω έλλειψης υποδομών, έχει ατονήσει στην περιοχή μας. Πέραν αυτής, καταστροφικές επιλογές που έπληξαν το φυσικό περιβάλλον με σκοπό να εξυπηρετηθούν ιδιωτικά συμφέροντα, μακροπρόθεσμα έχουν πλήξει και τα συμφέροντα της πόλης μας και των πολιτών της.

 Το παραδοσιακό μοντέλο της απόλυτης εξουσίας του Δημάρχου, συνέβαλε αποφασιστικά στις προηγούμενες επιλογές, αλλά τώρα, με την καθιέρωση της απλής αναλογικής και της πιο συλλογικής λειτουργίας των οργάνων του Δήμου, μπορούμε να πετύχουμε την συμμετοχή των πολιτών και τη διαφάνεια στις αποφάσεις. 

Ο Νίκος Κοκκίνης έχει στηρίξει την δημοκρατική και συλλογική λειτουργία, έχει όραμα και στόχους για την ευρύτερη περιοχή του Αγίου Νικολάου. 

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος

Χρύσα Παχή:

Πριν από 26 χρόνια ήρθα στον Αγ. Νικόλαο για διακοπές.  Ερωτεύτηκα τόσο αυτό τον τόπο, που αποφασίσαμε με τον σύζυγό μου Πάνο Βολά, να μείνουμε μόνιμα  εδώ και σε αυτόν το μικρό παράδεισο, να μεγαλώσει το παιδί μας,
ο Μάριος-Αχιλλέας.

Θέλοντας να ενσωματωθώ  με τους ντόπιους κατοίκους, να  τους γνωρίσω και να δώσω κάτι από τον εαυτό μου, σεβόμενη βαθειά την κουλτούρα  και τον πολιτισμό τους, δραστηριοποιήθηκα σε συλλόγους και σωματεία, δεδομένου ότι ο εθελοντισμός και η συλλογική δουλειά είναι για μένα αξίες ζωής.

Προέρχομαι από τον χώρο της διαφήμισης και απασχολήθηκα για μία δεκαετία στο φιλόξενο Ράδιο Λασίθι. Τώρα εργάζομαι στο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών «Κωτσόβολος» ως σύμβουλος πωλήσεων.

Αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση του Νίκου Κοκκίνη να έχω μία θέση στο ψηφοδέλτιό του, γιατί πιστεύω στην οργάνωση, την μεθοδικότητα  και την αποτελεσματικότητα, στοιχεία που χαρακτηρίζουν τόσο εκείνον όσο κι εμένα..

Εσύ που θέλεις να δεις την πόλη μας πιο σύγχρονη, περισσότερο οργανωμένη και κάθε πρόταση – μελέτη να έχει εφαρμογή, ραντεβού την επόμενη ημέρα που θα «αλλάΖουμε τον Δήμο».

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos