Με έμφαση στην ενίσχυση του κοινωνικού κεφαλαίου
Μαρίζα Λαμπράκη

Το κοινωνικο κεφάλαιο είναι οι άνθρωποι και οι δεσμοί που αναπτύσσονται μεταξύ τους,  μέσα από θεσμούς και δίκτυα,  ταυτίζεται με την συνεργασία, την αμοιβαιότητα, την κοινωνική και πολιτική συμμετοχή για την επίλυση καίριων κοινωνικών ζητημάτων.

Με την ενίσχυση του κοινωνικού κεφαλαίου επιτυγχάνουμε συλλογική δράση και επωφελές αποτέλεσμα όπως η αποδοτικότητα μιας επιχείρησης, ενός οργανισμού, της κοινότητας,  του συνόλου της  οικονομίας και της κοινωνίας γενικότερα.

 Το ισχυρό κοινωνικο κεφάλαιο έχει αξιοπιστία αναφορικά με την προβλεψιμότητα της παροχής υπηρεσιών στον χώρο και τον χρόνο. Χαρακτηρίζεται από την ικανότητα μετασχηματισμού των εισροών όπως, η συνεργασία, η συμπάθεια, η εμπιστοσύνη σε εκροές όπως, οι οικονομικές και κοινωνικές υπηρεσίες.

Δίνει ευκαιρίες επένδυσης μέσα από την σύνδεση κοινών χαρακτηριστικών, ιδιοτήτων, τρόπου ζωής,  πεποιθήσεων και αξίων με την ενίσχυση αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας μεταξύ των κοινωνικών δικτύων.

Οι επενδύσεις σε κοινωνικο κεφάλαιο με την μορφή εκπαιδεύσεις και κατάρτισης, συνδέεται με την κοινωνική αξία της γνώσης, της επιστήμης και της έρευνας.

Η ανάπτυξη είναι ισοδύναμη με την οικονομική μεγέθυνση και το ισχυρό κοινωνικο κεφάλαιο οδηγεί σε αυτήν μέσα από την συνεργασία, την εμπιστοσύνη και την συλλογικότητα.

Το κοινωνικό κεφάλαιο ενισχύει την οικονομική μεγέθυνση μέσα από την μείωση του συναλλακτικού  κόστους και του κόστους  έλεγχου, την αξιοπιστία δημόσιων θεσμών, την προώθηση καινοτομίας, την παροχή δημόσιων αγαθών και την συμμετοχικότητα.

Ενισχύοντας την συνεργασία Δήμου και Κοινωνία των Πολιτών επιτυγχάνουμε ανάπτυξη, επέκταση της παραγωγής και των αγορών, παραγωγή δημόσιων αγαθών και εξυπηρέτηση κοινωνικών αναγκών.  

Ενδιαφερόμαστε για μια Δημοτική Αρχή με επίκεντρο το άνθρωπο με μια ολιστική παρέμβαση που θα ξεκινά από τον άνθρωπο, την οικογένεια, την κοινότητα, το περιβάλλον. Μόνο μέσα από αυτά μπορεί να εννοηθεί η ολιστική ανάπτυξη που δεν θα ευνοεί ορισμένους, δεν θα έχει μονόπλευρη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, αλλά θα έχει ως στόχο και απώτερο σκοπό την αξία εκείνη που σηματοδοτεί ότι  οι άνθρωποι πρέπει να εχουν όλα εκείνα που απαιτούνται για να ζουν μια ΖΩΗ με ΝΟΗΜΑ και ΑΞΙΑ.

                                                                                    Με τιμή

                                                                       Λαμπράκη Μαρία (Μαρίζα)

                                                                    Προϊσταμένη ΤΕΙ-ΤΕΠ ΓΝΑΝ

       Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος

                                                           με τον συνδυασμό «ΑλλάΖουμε τον Δήμο»

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos