Ο Κ. Τσουκάκης με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Συνάντηση με τη Διοίκηση του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου είχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κωνσταντίνος Τσουκάκης και μέλη του συνδυασμού Δημοτική Αναγέννηση, όπου δόθηκαν στοιχεία για το επίπεδο λειτουργίας, τα προβλήματα του νοσηλευτικού ιδρύματος και τις ενέργειες της Διοίκησης για την αντιμετώπισή τους.
 
Παρά την έλλειψη προσωπικού, κατά την άποψη του Διοικητή καλύπτονται ικανοποιητικά οι ανάγκες με συντονισμένες προσπάθειες που καταβάλλουν από κοινού το προσωπικό και η διοίκηση του Νοσοκομείου. Το Νοσοκομείο ανταποκρίνεται στο ρόλο της κάλυψης της δετεροβάθμιας φροντίδας υγείας στο νομό μας, ενώ αναμένεται η ενίσχυση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας μέχρι τέλος του χρόνου με 25 επιπλέον άτομα, μειώνοντας τις ελλείψεις.
 
O διοικητής επεσήμανε ότι αντίστοιχες ελλείψεις υπάρχουν και το ιατρικό προσωπικό, αλλά αν και προκηρύσσονται θέσεις ιατρών, υπάρχει απροθυμία για να προσέλθουν στο Νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να επαναλαμβάνονται άγονες προκηρύξεις και τα κενά των θέσεών τους να καλύπτονται από επικουρικούς ιατρούς.
 
Ο διοικητής τόνισε την λειτουργία κλιβάνου για τα υγειονομικά απόβλητα που απάλλαξε τον Άγιο Νικόλαο από επικίνδυνους ρύπους και ζήτησε να γίνεται συχνότερη αποκομιδή των απορριμμάτων, ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο.
 
Ζήτησε τη συνδρομή του Δήμου για να αγοραστεί το οικόπεδο στην ανατολική πλευρά του Νοσοκομείου, ώστε να μπορέσει να αναπεύσει το ίδρυμα και να εξασφαλιστούν πολύτιμες θέσεις στάθμευσης.
 
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κωνσταντίνος  Τσουκάκης επεσήμανε στον διοικητή ότι η Δημοτική Αναγέννηση αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα του ακινήτου και ότι ήδη έχουν ξεκινήσει ενέργειες από πλευράς του Δήμου για να απαλλοτριωθεί, τονίζοντας ότι το ακίνητο δεν πρέπει να διατεθεί για επιπλέον επέκταση του νοσοκομείου, αλλά για να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης κλπ.
 
Το Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει η νέα Παιδιατρική Κλινική με πρότυπο τρόπο, όπως είπε ο διοικητής. Ο κ. Τσουκάκης τόνισε ότι προοδευτικά θα πρέπει να ωριμάζει η ιδέα της μεταφοάς του νοσοκομείου σε άλλη θέση, ώστε το ίδρυμα μπορέσει να λειτουργήσει και να αναπτυχθεί ακώλυτα και με σύγχρονες προδιαγραφές.
 
Συγχρόνως, έτσι, θα επιτρέψει στην πόλη να λειτουργήσει πιο ελεύθερα στο σημείο αυτό. Διαβεβαίωσε ότι η τοπική κοινωνία στηρίζει κάθε ενέργεια που θα συμβάλει στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην περιοχή και παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις που αφορούν το Νοσοκομείο.
 
Ο δε Δήμος στηρίξει διαχρονικά το ίδρυμα και η επόμενη δημοτική αρχή θα το θέσει σε θέμα προτεραιότητας.
 
Γραφείο Τύπου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos