Ορκωμοσία

Νομαρχιακό Συμβούλιο Λασιθίου

Ορκίστηκε, τη Παρασκευή (29-12), το νέο Νομαρχιακό Συμβούλιο της Ν.Α. Λασιθίου. Μετά το πέρας της ορκωμοσίας, ο Νομάρχης Λασιθίου Αντώνης Στρατάκης, έκανε ένας σύντομο απολογισμό του έργου της νομαρχιακής αρχή κατά την προηγούμενη περίοδο 2002-2006, κάνοντας και μια ευσύνοπτη αναφορά στους στόχους της νέας περιόδου 2007-2010.

Ο Νομάρχης στην ομιλία του ανέφερε ανάμεσα στ’ άλλα και τα εξής:

Δεν σας κρύβω ότι είμαι συγκινημένος, γιατί οι πολίτες του Λασιθίου, στη δημοκρατική εκλογική διαδικασία για την αυτοδιοίκηση, με πλειοψηφία, στήριξαν το συνδυασμό μας, ανανεώνοντας, με μεγαλύτερο ακόμη ποσοστό, την εμπιστοσύνη τους στα πρόσωπά μας.
Με την ευκαιρία αυτή θέλω να τους εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη στήριξη και την ισχυή εντολή που μας έδωσαν.
Όπως γνωρίζετε η αυτοδιοίκηση είναι ο εγγύτερος θεσμός προς τον πολίτη και πραγματώνει την έννοια της δημοκρατίας με τρόπο περισσότερο ολοκληρωμένο.
Ο πολιτικός μας, λοιπόν, χρόνος δεν εξαγοράζεται, γιΆ αυτό και η παρουσία μας πρέπει να είναι διαρκής.
Η ευθύνη μας είναι, πράγματι, μεγάλη και θα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών. Φίλες και φίλοι, διανύουμε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς το διεθνές περιβάλλον γίνεται περισσότερο ανταγωνιστιό, ασκώντας μεγαλύτερη πίεση στην εθνική και τοπική μας οικονομία. Ήδη, οι επιπτώσεις αυτής της πίεσης είναι εμφανείς.
Ο Πρωτογενής και ο Τριτογενής τομέας, οι οποίοι συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων μας, αντιμετωπίζουν αυξημένο ανταγωνισμό από τς χώρες χαμηλού κόστους.
Επίσης, για μια σειρά αγροτικά προϊόντα του πρωτογενούς τομέα, οι επιδοτήσεις μειώνονται, απόρροια των συμφωνιών της ΕΕ, στα πλαίσια του ΠΟΕ.
Πιστεύω πως τόσο η χώρα μας, όσο και ο τόπος μας ειδικότερα, χρειάζονται ένα διαφορετικό πρότυπο ανάπτυξης που θα έχει ως βάση την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών που παράγουμε.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos