ο Γιώργος Χατζημαρκάκης στο κοινωνικό ιατρείο Ιεράπετρας
ο Γιώργος Χατζημαρκάκης στο κοινωνικό ιατρείο Ιεράπετρας

Στον εορτασμό του Πολιούχου Ιεράπετρας, Αγίου Γεωργίου, παραβρέθηκε τη Τετάρτη (23/4) ο Πρόεδρος των Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών και υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης, ξεκινώντας την επίσκεψή του στο νομό Λασιθίου, τόπο καταγωγής του.

Ο κ. Χατζημαρκάκης μετά το πέρας των εκκλησιαστικών τελετών, επισκέφθηκε το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου και το κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο του Ερυθρού Σταύρου. Πρόκειται για δύο δομές που προσφέρουν εξαιρετικής σημασίας και αξίας κοινωνικό έργο στην περιοχή της Ιεράπετρας. “Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης είναι συντοπίτης μας ευρωβουλευτής που έχει καταδείξει το ενδιαφέρον και την αγάπη του και ως ευρωβουλευτής εκλεγμένος στη Γερμανία αλλά και τώρα ως Πρόεδρος των Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών δείχνει ένα έντονο ενδιαφέρον για την Ιεράπετρα και την Ελλάδα συνολικά. Στο πλαίσιο αυτό ήρθε και ενημερώθηκε για τις κοινωνικές δομές και ειδικά για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Ιεράπετρας”, επεσήμανε ο κ. Κανάκης.

Ο ευρωβουλευτής ξεναγήθηκε στο κοινωνικό παντοπωλείο στο οποίο εκτός από την προσφορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, αναπτύσσεται ένα πολύπλευρο έργο και εκπαιδευτικού χαρακτήρα. “Στην πολιτική μιλάμε παρά πολύ για θεωρίες. Εδώ βλέπουμε την πράξη. Το γεγονός ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο έχει 170 δικαιούχους που εξυπηρετεί αναδεικνύει δύο θέματα: Από τη μία τις πραγματικές συνέπειες της λιτότητας που πρέπει να τελειώσει άμεσα κι από την άλλη το σπουδαίο έργο αλληλεγγύης που επιτελείται από την κοινωνία. Θέλω να συγχαρώ τον κ. Χαράλαμπο Κανάκη ως υπεύθυνο του θεσμού, τον Δήμο Ιεράπετρας και τους πολίτες που στηρίζουν ένα έργο σημαντικό για τους ανθρώπους και την κοινωνία”, υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής.

Ακολούθησε η επίσκεψη στο Παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού και το κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο όπου ενημερώθηκε από τον γιατρό κ. Ανδρέα Μαμαντόπουλο. Το παράρτημα της Ιεράπετρας πρωτοπορεί για πολλά χρόνια μέσα από τα τμήματα των Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει διεκπεραιώσει 1.400 υποθέσεις πολιτών που έχουν προσφύγει στο κοινωνικό ιατρείο (εμβολιασμός κ.α.)

“Για μας είναι τιμή που μας επισκέπτεται σήμερα ο κ. Χατζημαρκάκης, είναι ευχή μας να έχουμε δικούς μας ανθρώπους στα διάφορα φόρουμ και κυρίως στο ευρωκοινοβούλιο. Ο κ. Χατζημαρκάκης είναι ο δικός μας άνθρωπος εδώ στην Ιεράπετρα και θα του ευχηθούμε από καρδιάς να έχει επιτυχία στον αγώνα που κάνει όχι μόνο για τα δικά μας θέματα αλλά και της Κύπρου που έχω ιδιαίτερο λόγο να τον ευχαριστώ ή για τα θέματα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, για τα επιβαλλόμενα μέτρα, εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Του εκθέσαμε όλα τα προβλήματα και βάλαμε ήδη κάποιες βάσης συνεργασίας και υποστήριξης του κοινωνικού ιατρείου στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που μπορεί”, υπογράμμισε ο κ. Μαμαντόπουλος.

“Ο Ανδρέας Μαμαντόπουλος είναι ένας τοπικός ήρωας που μας δείχνει το ρόλο του εθελοντισμού και τη σημασία της ανθρωπιάς. Εντυπωσιάζομαι από τη δουλειά που γίνεται. Από την πλευρά μου όπου μπορώ στην Ευρώπη θα προωθήσω αυτό το έργο και θέλω να δείξω παράλληλα τις θυσίες του ελληνικού λαού και την κατάχρηση εξουσίας κάποιων που έχουν θέσεις ευθύνης και οι οποίοι κάνουν κατάχρηση της θέσης τους για προσωπικούς λόγους. Η πολιτεία οφείλει να βοηθά τους ανθρώπους που κατανοούν το ρόλο τους και μπορούν να προσφέρουν στην κοινωνία. Ευχαριστώ για τη ζεστή καρδιά και την ανθρωπιά που δείχνετε και θέλω να βοηθήσω”, υπογράμμισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos