Ο Δημήτρης Κουνενάκης με τa μέλη του Συλλόγου  Ενοικιαζόμενων ΔιαμερισμάτωνΣυνάντηση με το Σύλλογο Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων είχε αντιπροσωπεία του συνδυασμού «ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ» με επικεφαλή τον Δημήτρη Κουνενάκη. Συζητήσαμε για τα γενικότερα προβλήματα του τουρισμού και τα επί μέρους προβλήματα του κλάδου.
 
Τα διαμερίσματα λιγοστεύουν συνεχώς και συνήθως αλλάζουν χρήση, γεγονός που επιδρά στην κίνηση της περιοχής, δεδομένου ότι οι επισκέπτες στα μεγάλα συγκροτήματα μένουν όλο και περισσότερο μέσα.
 
Ο περιορισμός των 20 στρεμμάτων είναι καταλυτικός στην ανάπτυξη του κλάδου και είναι γεγονό πως αυτή η μορφή του τουρισμού, με προϋπόθεση την καλή ποιότητα, έχει προοπτικές, όπως δείχνουν πρωτοπόρες ενέργειες.
 
Απαιτείται όμως να δούμε ξανά τις υπηρεσίες που παρέχουμε καθώς και συνεργασίες σε θέματα πωλήσεων και κοινών υπηρεσιών. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε προβλήματα του Δήμου και των υπηρεσιών που παρέχονται, όπως τα προβλήματα της καθαριότητας που είναι το βασικότερο παράπονο των τουριστών καθώς και ο ελλιπής φωτισμός.
 
Το κυκλοφοριακό είναι πλέον το μέγιστο πρόβλημα της πόλης και θα πρέπει να ληφθούν ριζοσπαστικές λύσεις. Στα πλαίσια αυτά χρειάζεται να δούμε μια σειρά μέτρων, ανάμεσα στα άλλα και το θέμα της αστικής συγκοινωνίας. Σοβαρά, επίσης, προβλήματα είναι η αισθητική των κτιρίων, οι ακαλαίσθητες πινακίδες, η φωτορύπανση, η ηχορύπανση καθώς και οι ανεξέλεγκτες οικοδομικές εργασίες κοντά σε τουριστικά καταλύματα κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου.
 
Επιπλέον, χρειάζεται να δούμε το θέμα της διαφήμισης με την χάραξη μιας στρατηγικής για την τουριστική προβολή της περιοχής μας, την παράταση του ωραρίου στους αρχαιολογικούς χώρους, την κατασκευή τουαλετών σε δημόσιους χώρους.
 
Επιμέρους επαγγελματικά ζητήματα θεωρεί ο σύλλογος την τακτική, χωρίς λόγο, ανανέωση του σήματος λειτουργίας, την μεγάλη γραφειοκρατία για την άδεια λειτουργίας πισίνας, την μη συμμετοχή εκπροσώπων του συλλόγου στην τουριστική επιτροπή. Ζήτησε, επίσης, ο σύλλογος την στήριξη του Δήμου, για την στέγαση του γραφείου τους.
 
Ο Δ. Κουνενάκης αναφέρθηκε στις προτάσεις του συνδυασμού για τον τρόπο λειτουργίας του νέου Δήμου, καθώς και για την ανάγκη συμμετοχής και συνεργασίας με τους φορείς και τους πολίτες. Χρειαζόμαστε την συνεργασία του συλλόγου, την τακτική επαφή, την συμμετοχή στα όργαα.
 
Είναι ανάγκη να χαράξουμε από κοινού στρατηγική ανάπτυξης του τουρισμού, να εμπλουτίσουμε το τουριστικό προϊόν με νέες υπηρεσίες, να προχωρήσουμε σε εκσυγχρονισμό μονάδων και σε νέες επενδύσεις, αξιοποιώντας χρηματοδοτικά προγράμματα.
 
Θέλουμε την βοήθεια και την συνεργασία του κλάδου, στην τακτική που θα ακολουθούμε για καθημερινά προβλήματα.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos