Ο Δημήτρης Λύτινας με το Νίκο Κοκκίνη
Ο Δημήτρης Λύτινας

Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες.

Σαν απλός πολίτης που έχει αγαπήσει και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά σ’ αυτόν τον πανέμορφο τόπο διαπιστώνω με λύπη πως η εικόνα της πόλης του Αγίου Νικολάου και όχι μόνο αυτής, φθίνει .

 Είναι πράγματι κρίμα μια πόλη από την οποία ξεκίνησε η ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα με τόση φυσική ομορφιά και τόσες δυνατότητες ανάπτυξης να μένει πίσω σε σχέση με τις υπόλοιπες πόλεις της Κρήτης , να μην διεκδικεί αυτά που της αναλογούν και να την διακρίνει η εσωστρέφεια.

Πέρα κάποιων αξιέπαινων προσπαθειών σε πολιτιστικό και αθλητικό επίπεδο , σαν δημότης αυτού του τόπου δεν έχω κάτι άλλο να θυμηθώ σε επίπεδο έργων υποδομής και μεταρρυθμίσεων για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών του Αγίου Νικολάου τα τελευταία χρόνια.

Η αλλαγή νοοτροπίας στην διαχείριση των δημοτικών θεμάτων, η εξωστρέφεια ,η βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών σε όλο το εύρος του Δήμου μας και τα έργα υποδομής  πρέπει να πάψουν να περιορίζονται σε απλές εξαγγελίες και ευχολόγια αλλά να γίνουν επιτέλους πράξη.

Οραματίζομαι ένα Δήμο πρότυπο ο οποίος θα αφουγκράζεται τα προβλήματα των δημοτών του και θα καλύπτει τις ανάγκες τους , ο οποίος θα πρωτοπορεί και θα καινοτομεί με στόχο την αναβάθμισή των υπηρεσιών του και την ευημερία των πολιτών του .

Ένα Δήμο που θα είναι είναι πόλος έλξης νέων ανθρώπων και επισκεπτών, θα είναι ευαισθητοποιήμενος στην κάλυψη των καθημερινών ειδικών αναγκών των συνανθρώπων μας με συγκεκριμένα προβλήματα και θα επενδύσει ξανά στο γέλιο των παιδιών στις γειτονιές.

Πρέπει επιτέλους οι νέοι των περιοχών του Δήμου μας να έχουν τα κίνητρα να γυρίζουν και να παραμένουν στον τόπο τους μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους και να μην ξενιτεύονται , όπως συμβαίνει σήμερα με όποιο κοινωνικό κόστος αυτό συνεπάγεται.

Πριν από αρκετό διάστημα δέχτηκα την τιμητική πρόταση του υποψηφίου Δημάρχου Αγίου

Νικολάου  κ. Νίκου Κοκκίνη να στηρίξω την προσπάθεια του στο όραμα που έχει για την αναγέννηση του τόπου που ζούμε , συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο του ανεξάρτητου συνδυασμού που δημιουργεί , δίχως κομματικές αποχρώσεις , στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές με γνώμονα το συμφέρον και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών του Δήμου Αγίου Νικολάου και μόνο.

Συζήτησα μαζί του, άκουσα τις ιδέες και τις απόψεις του, παρακολούθησα τις ομιλίες του και διέκρινα την φλόγα της επιθυμίας ενός ανθρώπου να δει αυτόν το τόπο ν΄αλλάζει προς το καλύτερο, να αξιοποιεί επιτέλους τις δυνατότητες που έχει, να διεκδικεί αυτά που δικαιούται με επιμονή, πρόγραμμα και με την βοήθεια ανθρώπων που έχουν όρεξη για δουλειά και διάθεση να προσφέρουν ουσιαστικά στην κοινωνία και στον τόπο που ζούμε προς όφελος όλων .

Μελέτησα την πορεία του και διαπίστωσα πως απ’ όπου πέρασε άφησε ένα επιτυχημένο έργο πίσω του. Επίσης με ικανοποίηση διέκρινα την διάθεση του να ακούσει τις απόψεις των δημοτών και να τους καλεί ν’ ασκήσουν εποικοδομητική κριτική, όποια και αν είναι αυτή προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά, ώστε μέσω καταγραφής θεμάτων και προβλημάτων που απασχολούν καθημερινά τους δημότες αυτά να συζητιούνται μέσω ανοικτού διαλόγου και δημοκρατικών διαδικασιών και να βρίσκονται οι ιδανικές λύσεις . Με λίγα λόγια μια Δημοτική Αρχή προσιτή σε όλους.

Μετά από ώριμη σκέψη λοιπόν αποφάσισα  να στηρίξω με την παρουσία μου το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του υποψήφιου Δημάρχου  για το Δήμο Αγίου Νικόλαου κ. Νίκου Κοκκίνη, με διάθεση να προσφέρω και εγώ με όσες δυνάμεις μπορώ στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του Δήμου και της πόλης του Αγίου Νικολάου απ΄όποια θέση μου ζητηθεί, με σκοπό μετεκλογικά και εφόσον με το καλό εκλεγεί η δημοτική μας παράταξη , να προτείνω ιδέες και λύσεις να επικροτήσω κάθε θετική προσπάθεια για την υλοποίηση έργων και μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος μας για την βελτίωση της ζωής μας αλλά και να ασκήσω εποικοδομητική κριτική όποτε αυτό χρειαστεί προς οποιαδήποτε πλευρά με το θάρρος της γνώμης  που με διακρίνει, προς όφελος και εκ μέρους των συνδημοτών μου .

Ζητώ λοιπόν απ΄όλους τους συμπολίτες μου, να στηρίξουν σ΄αυτήν την προσπάθεια εμένα και τον συνδυασμό με τον οποίον συστρατεύομαι ώστε να Αλλάξουμε τον Δήμο που Ζούμε προς το καλύτερο όχι στα λόγια αλλά στην πράξη.

Εύχομαι ολόψυχα η παρακάτω επιθυμία του κ. Νίκου Κοκκίνη , την οποία έχει εκφράσει σε κατ΄ιδίαν συζήτηση και παίρνω το θάρρος να σας την μεταφέρω αυτολεξεί να γίνει πραγματικότητα για το καλό όλων: “ Θέλω να μπορώ να κοιτάζω τους συνδημότες μου ευθέως στα μάτια  ακόμα και μετά την θητεία μου ως  Δήμαρχος του Αγίου Νικόλαου ” .

Αυτή η φράση και μόνο πιστεύω τα λέει όλα.

Εύχομαι επίσης ένα  έντιμο και εποικοδομητικό προεκλογικό αγώνα σ΄όλους τους συνυποψηφίους μου.

Ευχαρίστώ πολύ για τον χρόνο σας.

Δημήτρης Λύτινας

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos