Δ. Κουνενάκης Τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, που έγινε στα Χανιά την Πέμπτη 3 Αυγούστου, παρακολούθησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Κουνενάκης. Αυτές οι συναντήσεις είναι κρίσιμες, τόσο για την πληροφόρηση όσο και για τις ισορροπίες που διαμορφώνονται, το κλίμα που υπάρχει και τις επαφές που γίνονται.

Μεταξύ μας μπορούμε να λέμε πολλά και διάφορα, να υπερακοντίζουμε αλλά εκεί που κρίνονται. τα πράγματα, είναι αλλού. ΓιΆ αυτό θεωρούμε ότι έπρεπε να παρευρίσκονται και άλλοι από την περιοχή μας. Στη συνάντηση υπήρχε ένα κείμενο για διαβούλευση που αφορά το επιχειρησιακό πρόγραμμα 2007-2013.

Οι νομοί προχώρησαν σε προτάσεις για τις βασικές τους ανάγκες, το ζήτημα όμως που μπαίνει είναι πως τα τομεακά προγράμματα (πιστώσεις των υπουργείων ) είναι εκίνα που πρέπει να στηρίξουν μεγάλες επενδύσεις, όπως π.χ. ο βόρειος άξονας.

Χρειάζεται επομένως ένα διεκδικητικό πρόγραμμα για την εξασφάλιση πιστώσεων από τα τομεακά προγράμματα, δεδομένου ότι κι εδώ το περιβάλλον είναι ανταγωνιστικό. Το ύψος επίσης του προγράμματος είναι ανεπαρκές για να καλύψει τις ανάγκες του νησιού. Το σίγουρο είναι πως χρειαζόμαστε καλή προετοιμασία για να στηρίξουμε τις προτάσεις μας.

Σχόλιο για τη Δημοσκόπηση

Η δημοσκόπηση που έγινε σε όλη την περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου, είναι ια εσωτερική χρήση, ώστε να δούμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και προφανώς ο στόχος της δεν ήταν να επηρεάσει κανένα. Αποτυπώνει την κατάσταση όπως προέκυψε από τις ερωτήσεις..

Είναι η μοναδική που έχει γίνει μέχρι τώρα στο Δήμο μας, σ ένα δείγμα 601 νοικοκυριών από 26-28/7/2006. Κυκλοφόρησαν διάφορα για τα ποσοστά κλπ, και γιΆ αυτό δώσαμε ορισμένα στοιχεία για μην υπάρχει παραπληροφόρηση. Η δημοσκόπηση είναι στα χέρια μας.

Εντύπωση μας προκάλεσαν οι αντιδράσεις από τους γνωστούς κύκλους. Εμείς και τώρα δεν θα απαντήσουμε στη μισαλλοδοξία και τις προσβολές. Η δημοσκόπηση είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους.

Το προβάδισμα με 5 (πέντε) σχεδόν μονάδες σΆ αυτή την περίοδο, με αυτό το κλίμα που θέλουν διαμορφώσουν ορισμένοι, είναι πηγή αισιοδοξίας για το αποτέλεσμα. Αν πάρουμε μάλιστα υπόψη μας, ότι η κατάσταση βελτιώνεται όσο ανεβαίνει η συσπείρωση, τότε το κλίμα διαμορφώνεται ακόμα πιο ευνοϊκό για μας. Ακόμα πιο αισιόδοξα είναι τα πράγματα στη σύγκριση ανάμεσα στον υποψήφιο μας Δημήτρη Κουνενάκη και τον κ Τσουκάκη.

Εμείς θα συνεχίσουμε με μετριοπάθεια, χαμηλούς τόνους, ενωτικό κλίμα χωρίς αοκλεισμούς, με πολιτικό πολιτισμό. Θέλουμε να ενώσουμε τους πολίτες, θέλουμε να εξασφαλίσουμε ένα κλίμα επικοινωνίας με όλους ανεξαρτήτως αν μας στηρίξουν ή όχι, θέλουμε τη μέγιστη δυνατή ενότητα της κοινωνίας που θα μας βοηθήσει αύριο στο δήμο στην παραγωγή έργου.

Όσον αφοά τη δήλωση του συνδυασμού του κ Τσουκάκη για την αξιοπιστία της δημοσκόπησης κλπ , δηλώνουμε πως καταλαβαίνουμε την ταραχή τους, αντιλαμβανόμαστε πως ανατρέπεται το σκηνικό που προσπάθησαν να διαμορφώσουν.

Όμως πάει πολύ να αμφισβητούν την αξιοπιστία και τον επαγγελματισό μιας εταιρείας, που κινείται με αυστηρούς κανόνες δεοντολογίας. Ακόμα ας σκεφθούν πως εμείς δεν θα θέλαμε να έχουμε μια δημοσκόπηση με ψεύτικα στοιχεία. Θα μας ήταν άχρηστη.

¶γιος Νικόλαος 4 Αυγούστου 2006
Το γραφείο Τύπου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos