ο Μιχάλης Φαρσάρης με το Δικαίωμα στη Πόλη
ο Μιχάλης Φαρσάρης

Την υποψηφιότητα του με το συνδυασμό Δικαίωμα στην πόλη του δημάρχου Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβού ανακοινώνει ο Μιχάλης Φαρσάρης.

«Μεγάλωσα στον Άγιο Νικόλαο. Ο πατέρας μου Φαρσάρης Εμμανουήλ ήταν Ιατρός Μικροβιολόγος και η μητέρα μου Πεδιαδίτη Ελευθερία είναι συνταξιούχος καθηγήτρια Φυσικομαθηματικός. Φοίτησα στο Γενικό Λύκειο Αγίου Νικολάου και σπούδασα Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός με υποτροφία στο ΕΜΠ. Μιλάω και γράφω άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά.

Είμαι παντρεμένος με την Καραβαλάκη Μαργαρίτα Γενική Ιατρό, με την οποία απέκτησα δύο παιδιά, το Μάνο και το Νίκο.

Έχω συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά έργα στο αντικείμενο της βυθομετρίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια έχω τεχνικό γραφείο στον Άγιο Νικόλαο και ασχολούμαι με ιδιωτικές και δημόσιες τοπογραφικές, βυθομετρικές, υδραυλικές και συγκοινωνιακές μελέτες στην Ελλάδα.

Παράλληλα διευθύνω την επιχείρηση ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων της οικογένειάς μου.

Υπήρξα αντιπρόεδρος του Συλλόγου Τοπογράφων Κρήτης, καθώς και του Συλλόγου Καταλυματούχων Αγίου Νικολάου.

Έχω διακριθεί στο χώρο της ιστιοσανίδας στο κύμα (wave windsurfing) στην Ελλάδα κι έχω συμμετάσχει στη διοργάνωση πανελλήνιων αγώνων στο κύμα.

Πριν από τέσσερα χρόνια διοργάνωσα για πρώτη φορά το «Agios Nikolaos on SUP» (αγώνας όρθιας κωπηλατοσανίδας) που ετησίως πλέον έχει παγκόσμια εμβέλεια στην προβολή του τόπου μας. Ταυτόχρονα ίδρυσα την ακαδημία του «Agios Nikolaos on SUP» που μεταδίδει την αγάπη μου για τη θάλασσα και τις σανίδες σε εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους συμπολίτες μου.

Από το 2014 έως σήμερα διετέλεσα Πρόεδρος της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας του Αγίου Νικολάου που διαχειρίζεται τη Μαρίνα, τις παραλίες και από το 2018 τα μονοπάτια πεζοπορίας. Συμμετείχα σε εθνικά και διεθνή συνέδρια τουριστικών λιμένων, παράκτιας μηχανικής καθώς και στην επιτροπή μάρκετινγκ της Ένωσης Μαρινών Ελλάδος.

Η ΔΑΕΑΝ είχε μια επιτυχημένη πορεία στη διάρκεια της θητείας μου με σαφή βελτίωση των οικονομικών, των υποδομών και των υπηρεσιών στη μαρίνα και τις παραλίες. Ο ζήλος και η όρεξη που έδειξαν και τα υπόλοιπα, νέα και παλαιά, μέλη της παράταξης μας στους άλλους οργανισμούς, έδειξε ότι μπορούμε να αλλάξουμε, να βελτιώσουμε ακόμα και να καινοτομήσουμε σαν δήμος. Αυτά μου ενισχύουν  την επιθυμία να συνεχίσουμε όλοι μαζί!

Οραματίζομαι τη βελτίωση της οργάνωσης των υποδομών και υπηρεσιών προς τον πολίτη όπως για παράδειγμα την καθαριότητα – τη στάθμευση – τους δρόμους – το φωτισμό – την ευταξία και την αισθητική. Όμως γνωρίζω πλέον – από την πενταετή συμμετοχή μου στα κοινά – ότι αυτά δε μπορούν να γίνουν εύκολα αν το κεντρικό κράτος δε δώσει τους πόρους και τον έλεγχο όλων αυτών πίσω στους δήμους και να μη στραγγαλίζει τη λειτουργία τους. Η αποκέντρωση της εξουσίας πρέπει να γίνει πραγματικότητα. Παρόλες τις αντιξοότητες εμείς προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να προσπαθούμε να υλοποιήσουμε το όραμα μας.»

Μαζί συνεχίζουμε!!!

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos