Ο ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου για τα χρίσματα

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία προτείνει στους πολίτες να υπερψηφίσουν πανελλαδικά συνδυασμούς Α και Β βαθμού Αυτοδιοίκησης, δημιούργησε λανθασμένες εντυπώσεις στην τοπική κοινωνία του Λασιθίου.

Αν και με σαφήνεια αναφέρεται ότι “Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ακολούθησε τη λογική των κομματικών χρισμάτων γιατί σέβεται και πιστεύει βαθιά στις αυθεντικές αυτοδιοικητικές διεργασίες που ενθαρρύνουν την συμμετοχή των πολιτών στις τοπικές υποθέσεις και οδηγούν στη διαμόρφωση αυτοδιοικητικών σχημάτων με συγκεκριμένες θέσεις και προγράμματα για τους δήμους και τις περιφέρειες”, η ομαδική παρουσίαση διαφορετικών συνδυασμών, διαφορετικών τόπων σε μία λίστα δημιουργεί την εντύπωση “χρισμάτων” και κομματικής παρέμβασης.

Αυτή η λογική δεν υπάρχει ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ συνολικά ούτε στο Λασίθι ειδικότερα. Ειδικότερα στο νομό μας, η Νομαρχιακή Επιτροπή Λασιθίου, που έχει την ευθύνη στο χώρο της, έχει με σαφήνεια διακηρύξει ότι δεν θα δώσει κανενός είδους χρίσμα σε κάποιο συνδυασμό.

Και επιλέξαμε αυτή τη στάση, όχι επειδή “είμαστε ουδέτεροι ή δεν διακρίνουμε ουσιαστικές διαφορές μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων και των παρατάξεων” αλλά γιατί θέλουμε οι αναγκαίες συζητήσεις και συγκλίσεις να γίνουν στη βάση προγραμμάτων και θέσεων και όχι με βάση μικροκομματικές ή προσωπικές επιδιώξεις, όπως “επιβάλλει” και ο νέος εκλογικός νόμος της απλής αναλογικής.

Παρά την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος, εμείς εμμένουμε σε αυτή τη θέση και καλούμε και πάλι τις οργανωμένες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν σε Δημοτικούς συνδυασμούς, με σεβασμό στην αυτονομία των χώρων, να συμβάλλουν στην ανάδειξη των τοπικών προβλημάτων και στις αναγκαίες συγκλίσεις. 

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos