Ο Δ. Κουνενάκης με το Τ.Σ. ΠρίναςΕπίσκεψη στο Δημοτικό Διαμέρισμα Πρίνας πραγματοποίησε ο συνδυασμός «Σύγχρονος Δήμος» με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουνενάκη. Συναντηθήκαμε με τα μέλη του τοπικού συμβουλίου και είχαμε μια χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση για τα προβλήματα της Πρίνας. Η Πρόεδρος κ Καπαράκη, τα μέλη κ Ματθαιάκης Γ. και Βιδάκης Μ. καθώς και κάτοικοι μας έθεσαν ως βασικά προβλήματα τα παρακάτω:

Χρειάζεται να διανοιχθούν αλλά και να συντηρηθούν οι αγροτικοί δρόμοι. Απαιτείται εκσυγχρονισμός του αρδευτικού δικτύου δεδομένου και του όγκου της παραγωγής ελαιόλαδου.
Εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα ποιότητας νερού και χρειάζεται αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου και αξιοποίηση της πηγής της «χελώνας». Πρόβλημα είναι επίσης το πρόχειρο αποχετευτικό δίκτυο με αποτέλεσμα τη μόλυνση του νερού.
Παράπονα εκφράσθηκαν για τη λειψή παρουσία του Δήμου και των υπηρεσιών, την κακή οργάνωση των συνεργείων, την αποκομιδή των σκουπιδιών, τους ψεκασμούς, την παντελή έλλειψη της αναπτυξιακής Καλού Χωριού – Πρίνας.
Στο διάλογο αναδείχθηκαν και ζητήματα που έχουν να κάνουν και με τις προοπτικές του χωριού και της περιοχής, τη σύνδεση με τον τουρισμό, την προώθηση του βοτανικού πάρκου, τη μελισσοκομία.
Σχεικοί Δικτυακοί Τόποι
Σύγχρονος Δήμος
Print Friendly, PDF & Email

Από manos