Ο Δ. Κουνενάκης στη ΔΕΥΑΝΕπίσκεψη στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης, πραγματοποίησε ο συνδυασμός «ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ» με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουνενάκη. Συναντηθήκαμε με το προσωπικό της επιχείρησης και ενημερωθήκαμε για τα βασικά προβλήματα και τις δράσεις της ΔΕΥΑΝ. Ο κ Πεδιαδίτης και άλλοι εργαζόμενοι μας εξέθεσαν τις βασικές προτεραιότητες της επιχείρησης και αναφέρθηκαν ανάμεσα στα άλλα και στα παρακάτω:

 
 
  • Βασικό αίτημα είναι η στελέχωση με μόνιμο προσωπικό, ώστε να μπορέσει η επιχείρηση να εξασφαλίσει τη συνέχεια και τη στήριξη σε έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό.
  • Πρόβλημα υπάρχει για την ένταξη έργων στο Γ κοινοτικό πλαίσιο, λόγω μεγέθους και υπάρχει προβληματισμός πως θα αντιμετωπισθεί εν όψει του Δ κοινοτικού πλαισίου.
  • Υπάρχουν μελέτες για Γθμια επεξεργασία του βιολογικού, για ύδρευση αποχέτευση του Αγίου Νικολάου, εκτελείται η αποχέτευση Κριτσάς, ενώ απαιτείται να προχωρήσει η Γθμια επεξεργασία στην Ελούντα.
  • Είναι απαραίτητη η αναβάθμιση του βιολογικού και η αντιμεώπιση των προβλημάτων με τον υποθαλάσσιο αγωγό.
  • Υπάρχει οριακή επάρκεια νερού, το οποίο σε γενικές γραμμές είναι καλής ποιότητας ενώ σημαντικό πρόβλημα είναι οι απώλειες του νερού που γίνεται με διάφορους τρόπους και φθάνει στο 50% περίπου, γεγονός που επιβαρύνει υπέρμετρα το κόστος.
  • Η κ Σταυρακάκη με ενημέρωσε για την οικονομική κατάσταση της εταιρεία η οποία αρχίζει να εμφανίζει πλεόνασμα.

Από την πλευρά της αντιπροσωπείας του συνδυασμού, αναφερθήκαμε στην ανάγκη της σταθερής και εποικοδομητικής συνεργασίας με το προσωπικό στα πλαίσια της συμμετοχικής διοίκησης.

Θέλουμε, επιδιώκουμε την άποψη των εργαζομένων, της συνεργασία τους, τη συμμετοχή του στα θέματα διαχείρισης καθώς και στα θέματα ελέγχου.

Επιδιώκουμε να έχουμε ως επιχείρηση, επάρκεια νερού σε προσιτές τιμές, πρόγραμμα ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού.

Θέλουμε η επιχείρηση να έχει ως κέντρο τον πολίτη καταναλωτή, επιδιώκουμε ως διοίκηση και εργαζόμενοι με τη στάσης μας, την εξυπηρέτηση κα ικανοποίηση των συμπολιτών μας.

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ

Αγιος Νικόλαος
28 Ιουνίου 2006

Print Friendly, PDF & Email

Από manos