Ο Δ. Κουνενάκης στο ΚΑΠΗΣυνάντηση με εκπροσώπους των μελών και το προσωπικό του ΚΑΠΗ Αγίου Νικολάου είχε αντιπροσωπεία του συνδυασμού «ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ» με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουνενάκη. Αναπτύχθηκε μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων κατά την οποία μας ετέθησαν ως σημαντικότερα τα παρακάτω ζητήματα:
 
Η αύξηση των καθημερινών δραστηριοτήτων του ΚΑΠΗ που σχετίζονται με θεατρικές παραστάσεις, έκδοση εφημερίδας από τα μέλη, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, χορωδία, δημιουργική απασχόληση των μελών, αποτελεί το κυριότερο αίτημα τους. Με την συνδρομή του προσωπικού του ΚΑΠΗ και την ταυτόχρονη διάθεση για συμμετοχή των ίδιων των μελών σε καλλιτχνικές δραστηριότητες, θα αναδειχθεί και η σπουδαιότητα των κέντρων ανοιχτής προστασίας ηλικιωμένων.
 
Επίσης, ζήτησαν την τακτική ενημέρωση από ιατρικό προσωπικό, για θέματα πρόληψης και υγείας. Αυτό που, επίσης, επιθυμούν τα μέλη είναι η ένταξη των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων του ΚΑΠΗ σε προγράμματα του Δήμου αλλά και η εξεύρεση οικονομικών πόρων που θα ενισχύσει τις δράσεις τους.
 
Τέθηκαν επίσης, ζητήματα που αφορούν στην προμήθεια απαραίτητου εξοπλιμού του κέντρου, τη συντήρηση, την διαμόρφωση χώρων εσωτερικά και εξωτερικά. Επιπλέον, μας δόθηκε ένας κατάλογος για την προμήθεια εξοπλισμού που είναι αναγκαίος για την άρτια λειτουργία του ΚΑΠΗ.
 
Ακόμα, ζητούνται συντηρήσεις κα επισκευές, τόσο στο κτίριο όσο και στα έπιπλα και τα σκεύη. Έντονα, μας έθεσαν το ζήτημα της συνεργασίας και του συντονισμού με τις υπηρεσίες και την πολιτική ηγεσία του Δήμου. Το ΚΑΠΗ το οποίο προσφέρει μια σοβαρή υπηρεσία σε πολλούς συμπολίτες μας, μπορεί με την αναγκαία στήριξ, να δώσει ακόμα καλύτερες υπηρεσίες στα μέλη του, καθώς και δραστηριότητες που θα κάνουν πιο ενδιαφέρουσα και αποδοτική την προσφορά των υπηρεσιών.
 
Συμφωνήσαμε να έχουμε τακτική και συχνή συνεργασία τόσο με το προσωπικό όσο και με τα μέλη, ώστε να προγραμματίζουμε εγκαίρως δράσεις που θα βελτιώνουν τις υπηρεσίες του ΚΑΠΗ.
 
Σκοπός μας είναι να αξιοποιήσουμε την διάθεση των μελών του ΚΑΠΗ για κοινωνική προσφορά ώστε και οι ίδιοι να εντάσσονται σε δραστηριότητες του Δήμου και της κοινωνίας, με προφανή αποτελέσματα αλλά και η τοπική μας κοινωνία να επωφελείται από την προσφορά, την εμπειρία και την αγάπη των συμπολιτών μας της τρίτης ηλικίας.
 
Άγιος Νικόλαος 16 Αυγούστου 2006
 
Το γραφείο Τύπου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos