Ο Σύγχρονος Δήμος στο ΚΤΕΛΣυνάντηση με το ΚΤΕΛ είχε αντιπροσωπεία του συνδυασμού «Σύγχρονος Δήμος» με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουνενάκη. Αναπτύχθηκε μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων κατά την οποία ο αντιπρόεδρος του ΚΤΕΛ κ. Μ. Βασιλάκης καθώς και ο κ. Νικητάκης μας εξέθεσαν ως βασικότερα προβλήματα τα παρακάτω:
 
Το κυκλοφοριακό αποτελεί το βασικότερο πρόβλημα εντός και εκτός Δήμου, με προβληματικούς δρόμους σε εθνικό και επαρχιακό δίκτυο. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει μεγάλη σπατάλη χρόνου και φυσικά προβλήματα στα Μέσα Μεταφοράς. Προβλήματα επίσης προκαλούνται από την ανεξέλεγκτη στάθμευση των Ι.. και κυρίως στις στάσεις των λεωφορείων.
 
Χρειάζεται επίσης να μεταφερθούν ορισμένες στάσεις οι οποίες δεν εξυπηρετούν. Αναζητείται λύση για εξεύρεση χώρων στάθμευσης για τα λεωφορεία. Συζητήσαμε το θέμα της αστικής συγκοινωνίας, δεδομένου ότι πρέπει να ενισχυθούν οι δημόσιες μεταφορές στα πλαίσια της συνολικής αναθεώρησης του κυκλοφοριακού συστήματος.
 
Γεγονός είναι πάντως ότι μέχρι τώρα δεν είναι πετυχημένη η αστική συγκοινωνία, η οποία δεν προτιμάτι από τους Δημότες. Νέα δεδομένα βέβαια, δημιουργεί η σύνδεση με τα ΤΕΙ στα Λακώνια. Συμφωνήσαμε να έχουμε μια τακτική συνεργασία και συμμετοχή του ΚΤΕΛ στα νέα κυκλοφοριακά μέτρα που θα εφαρμόσουμε, με στόχο την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών και τη βελτίωση γενικότερα της κυκλοφορίας.
 
Σημαντική βοήθεια θα διαδραματίσει η κυκλοφοριακή αγωγή η οποία είναι απαραίτητη για την εφαρμογή των οποιοδήποτε μέτρων. Θεωρούμε αναγκαία για όλο το νησί την ενοποίηση των ΚΤΕΛ την οποία θα στηρίξουμε ως Δήμος. Θα στηρίξουμε επίσης, την πρόταση για ενίσχυση των συγκοινωνιών της επαρχίας όπως ακριβώς γίνεται με τις συγκοινωνίες της Αθήνας.
 
Το γραφείο Τύπου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos