Αναμνηστική πρώτη

Πρώτη Γραμμή

Τον συνδυασμό του για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου, παρουσίασε τη Τρίτη (5/9) ο υποψήφιος Νομάρχης Κώστας Νικολαράκης, δίδοντας παράλληλα στη δημοσιότητα τη διακήρυξη του συνδυσμού.
Το όνομα του συνδυασμού «Πρώτη Γραμμή ο Νομός Λασιθίου». Στη διακήρυξη ο κύριος Νικολαράκης, αναφέρθηκε στα προβλήματα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, περιέγραψε τις αρχές και το όραμα.

Μας χρειάζεται μια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση που θα ορθώσει το ανάστημά της, θα υψώσει τη φωνή της, θα απαιτήσει την αναβάθμιση της, θα εμποδίσει τη παραπέρα συγκεντροποίηση του Αθηναϊκού Κράτους, την εγκατάλειψη της περιφέρειας και της υπαίθρου.
Τέλος ο κύριος Νικολαράκης, παρουσίασε τα μέλη του συνδυασμού που πολλά από αυτά είναι νέα από όλο το νομό Λασιθίου.

 

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ του ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
στην «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ Ο ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ»
Νικολαράκης Κωνσταντίνος: Υποψήφιος Νομάρχης

Πολίτες του Νομού Λασιθίου

Κωνσταντίνος Νικολαράκης

Πρώτη Γραμμή

Πορευόμαστε γοργά προς την 15η του Οκτώβρη του 2006, ημέρα που καλείστε με την ψήφο σας να εκλέξετε το νέο Νομάρχη και το Νομαρχιακό Συμβούλιο του Νομού, για την τετραετία 2007-2010, το όργανο που θα κλείσει την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα και θα σας οδηγήσει στο κατώφλι της δεύτερης.
Η πρόθεσή μου να θέσω τον εαυτό μου ως επικεφαλής Συνδυασμού που θα διεκδικήσει την ψήφο σας είναι εδώ και καιρό γνωστή. Κίνητρό μου για αυτήν την πρωτοβουλία υπήρξε και παραμένει η προσπάθεια Μεταμόρφωσης του Νομού μας από Νομό ουραγό σε Νομό πρωτοπόρο.
Η καθιέρωση του θεσμού της αιρετής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, μέγιστη κατάκτηση των τελευταίων χρόνων, δίδει το δικαίωμα στον κάθε πολίτη να εκφράσει με την ψήφο του τη βούλησή του για καθορισμό συγκεκριμένης πορείας και πολιτικής με στόχο την επίλυση των τοπικών προβλημάτων.
Η πανθομολογούμενη υπανάπτυξη του Νομού μας είναι προϊόν της συστηματικής διαστρέβλωσης της βούλησης αυτής με μικροπολιτικές πρακτικές που φαναίζουν, διχάζουν και αποπροσανατολίζουν τον πολίτη, που τελικά προτάσσει τη λύση των ατομικών του προβλημάτων έναντι του Συλλογικού μείζονος προβλήματος, της περιθωριοποίησης του Νομού μας. Το πιο επικίνδυνο σ’ αυτή τη διαδικασία είναι η μεθοδική διαμόρφωση μιας επικρατούσας αντίληψης στον πολίτη, μια αντίληψη του «τίποτα δε γίνεται», «όλοι είναι ίδιοι», «κοίτα την πάρτη σου», που οδηγεί στο τέλος στην ιδιώτευση, στη μη συμμετοχή, στην αδιαφορία, στην απογοήτευση, στην ακύρωση της βούλησής του.
Ένα επί πλέον στοιχείο που μας έχει οδηγήσει στη σημερινή πραγματικότητα είναι η θεσμοθετημένη δομή των βαθμών της τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η εκλεγμένη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση εξ’ αρχής υποθηκεύτηκε με την αφαίρεση αρμοδιοτήτων προς όφελος της διοριστής περιφέρειας.
Έως και σήμερα ακόμη αφαιρούνται αρμοδιότητες, αφαιμάζνται οικονομικοί πόροι και δεν έχει θεσμοθετηθεί σταθερό ποσοστό κεντρικής κρατικής χρηματοδότησης στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.
Η πολυδιάσπαση των Υπηρεσιών, η αλληλοεπικάλυψη και αλληλοαναίρεση αρμοδιοτήτων και αποφάσεων, ο αντιπαραγωγικός και άσκοπος κατακερματισμός του κράτους, η μη διάθεση επαρκών πόρων και η έλλειψη σταθερού δημοκρατικού προγραμματισμού, καταδικάζει σήμερα τις αποκεντρωμένες διοικητικές μονάδες σε αναποτελεσματικότητα και αποτυχία.

Μπροστά σε αυτόν τον κίνδυνο πρέπει να αντιδράσουμε.
Η εκλεγμένη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση είναι ο μόνος θεσμός σήμερα που μπορεί παρά τα παραπάνω προβλήματα να εκφράσει τη συμπυκνωμένη Λαϊκή Θέληση, την Πολιτική Βούληση του Νομού για τα μεγάλα και τα μικρά κοινά μας, δημοτικά και διαδημοτικά θέματα.
Μας χρειάζεται μια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση που θα ορθώσει το ανάστημά της, θα υψώσει τη φωνή της, θα απαιτήσει την αναβάθμισή της, θα εμποδίσει την παραπέρα συγκεντροποίηση του «Αθηναϊκού Κράτους», την εγκατάλειψη της περιφέρειας και της υπαίθρου.
Μας χρειάζεται μια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση του Νομού Λασιθίου που θα ενώσει τις φωνές, θα προτάξει με επιστημονική τεκμηρίωση κοινούς κορυφαίους στόχους που επί δεκαετίας βαλτώνουν, θα δώσει λόγο, όραμα, ενθουσιασμό, ενότητα και δράση στους πολίτες να τους βγάλει από την αδιαφορία και την απραξία.
Ο νομός μας πρέπει να δραετεύσει από τις τελευταίες σειρές, να κάνει την αρχή στην ανάπτυξη, το άλμα μπροστά, δικαιούται μια χρυσή περίοδο. Επί τέλους ας βρεθεί στην ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ της κρατικής επιμέλειας.
Τις τύχες μας τις καθορίζουμε εμείς. Ο καθένας είναι άξιος της μοίρας του.

Τον Οκτώβρη στο νομό πρέπει να γίνει η ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

Χωρίς φόβους και πάθη, αλλά με πάθος, χωρίς αναστολές και προκαταλήψεις, χωρίς κομματικά προαπαιτούμενα, χωρίς τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, κρίνουμε, συγκρίνουμε και ψηφίζουμε την αλλαγή βλέποντας μόνο μπροστ.
Πάρτε σήμερα την απόφαση, μη συμπεριφερθείτε μοιρολατρικά, μην παραιτήστε, μην αδιαφορήστε.
Όλοι μαζί στην ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ζητάμε να κάμετε την υπέρβαση.
Σε σας έδωσε η Δημοκρατία το θείο δώρο, την ψήφο σας, με την οποία μπορούμε να αλλάξουμε τα αναπτυξιακά δεδομέν του Νομού.
Εμείς ως νέος συνδυασμός δεν ήρθαμε να υπηρετήσουμε στενές πολιτικές. Δεν ήρθαμε να διοικήσουμε αλλά να συνδιεκδικήσουμε.
Απευθυνόμαστε σε σας για να γυρίσουμε όλοι σελίδα.

Πολίτες του Νομού Λασιθίου
Στις βουλευτικές εκλογές μπορείτε να ψηφίσετε με βάση την κομματική σας ένταξη.
Στις εκλογές για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση σας καλούμε η ψήφος σας να είναι καθαρά πολιτική με τη διευρυμένη έννοια της στάσης μας απέναντι στην κοινή μας ανάπτυξη και την ευημερία μας μακριά από κομματικούς κα χρωματικούς δεσμούς.
Σύμβολό μας το ΟΥΡΑΝΙΟ τόξο με τους πολλαπλούς συμβολισμούς του.
Σύμβολο της ανεξαρτησίας μας από κόμματα και χρώματα η πολυχρωμία του.
Σύμβολο για φωτεινότερες μέρες αφήνοντας πίσω το γκρίζο φόντο της υπανάπτυξης.
Σύμβολο ευστοχίας και στρατηγικής αντιμετώπισης των κοινών προβλημάτων μας..
ΣύμβολοΣυμβόλαιο τέλος με τον πολίτη του Νομού μας για καλύτερες μέρες. Σας καλούμε να υπερψηφίσετε το συνδυασμό μας, να ανατρέψετε τα δεδομένα.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για να μπει στην «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ Ο ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ».

5 Σεπτέμβρη 2006
Print Friendly, PDF & Email

Από manos