Γιώργος Ζερβάκης

Σητεία  Δήμος Πρότυπο

Πολύς κόσμος, βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης (27/9), στα εγκαίνια των εκλογικών γραφείων του συνδυασμού «Σητεία – Δήμος Πρότυπο», με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιώργο Ζερβάκη. Φίλοι και μέλη του συνδυασμού έσπευσαν από όλο το Δήμο για να παρακολουθήσουν όσα είχε να πει ο υποψήφιος δήμαρχος όσο και το ποιοι είναι οι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

Ο συνδυασμός αποτελείται κυρίως από νέους ανθρώπους, από όλους τους πολιτικούς χώρους, ενσωματώνει όμως και μέλη της νυν δημοτικής αρχής Τσικαλάκη. Αλλωστε και ο απερχόμενος δήμαρχος ήταν εκεί, αλλά και ο υποψήφιος Νομάρχης Λασιθίου Αντώνης Ανηψητάκης. Μηνύματα έστειλαν τόσο ο βουλευτής Γιάννης Πλακιωτάκης όσο και ο πολιτευτής Γιάννης Πευκιανάκης. Δε έλειψαν και οι μαντινάδες, κομμένες – ραμμένες για τη περίσταση.

Ζερβάκης - Διαλυνάς

Σητεία  Δήμος Πρότυπο

Ο υποψήφιος Δήμαρχος στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στο όραμα του για το Δήμο Σητείας, αφού όπως είπε: ο κόσμος μας παρακολουθεί, εναποθέτει σε μς τις ελπίδες και τα όνειρα των παιδιών του, για ένα πολιτισμένο, όμορφο και ανθρώπινο περιβάλλον.

Στη συνέχεια ο κύριος Ζερβάκης, παρουσίασε τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους και έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των μελών των τοπικών συμβουλίων.

Η βραδιά έκλεισε με γλέντι μέχρι πρωίας έξω από το εκλογικό κέντρο που βρίσκεται στην οδό Παπανδρέου 26, απέναντι από το Κέντρο Νεότητας, στη Σητεία.

Όλη η ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου:

Αγαπητές φίλες αγαπητοί φίλοι.
Θέλω να σας καλωσορίσω και να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την συγκινητική σας παρουσία, για τις εκδηλώσεις αγάπης και συμπαράστασης, αλλά περισσότερο από όλα για την αγωνία που σας διακατέχει για την πορεία αυτού του τόπου και τη διάθεσ προσφοράς για την επίτευξη του κοινού σκοπού και στόχου που δεν είναι άλλος από τη βελτίωση και αναβάθμιση των συνθηκών ζωής στην πόλη μας και τα χωριά μας.
Πέρασαν τρεις μήνες από την πρώτη μας εξαγγελία για την δημιουργία του Συνδυασού ΣΗΤΕΙΑ – ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ και σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση, με την συνδρομή και συμπαράσταση όλων σας, να εγκαινιάσουμε το εκλογικό μας κέντρο και να παρουσιάσουμε τους συνεργάτες που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας.
Στο διάστημα που μεσολάβησε και κυρίως με τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου μας αποδείξαμε ότι κάνουμε πράξη τις εξαγγελίες μας για ένα ανεξάρτητο και χωρίς κομματικά δεκανίκια συνδυασμό. Αισθανόμαστε υπερήφανοι για την ευπρεπή παρουσία μας, το πολιτισμένο προεκλογικό κλίμα και την δημιουργία των συνθηκών εκείνων που θα δώσουν την δυνατότητα στους συμπολίτες μας να εκτιμήσουν και να αξιολογήσουν όχι τι «πρέπει» ή τι «επιβάλλεται» αλλά τι «θέλουν» και ποιους εκείνοι «επιλέγουν».

Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Το μεγάλο στοίχημα και ταυτόχρονα κέρδος για όλους, είναι ότι καταφέραμε να αφυπνίσουμε και να ενεργοποιήσουμε άξιους συμπολίτες μας και προπαντός νέους να πάρουν ενεργό μέρος σε συμμετοχικές διαδικασίες και πρτοβουλίες με μοναδικό κίνητρο την αγάπη και το ενδιαφέρον για τον τόπο που ζούμε και δουλεύουμε.
Συστρατεύτηκαν μαζί μας άξιοι άνθρωποι, με ελεύθερη σκέψη, καταξιωμένοι κοινωνικά και επαγγελματικά, εργατικοί και ανιδιοτελείς, ενθουσιδεις και οραματιστές για ένα κοινό σκοπό.
Αυτοί οι άνθρωποι, μετέτρεψαν την αγωνία για την πορεία αυτού του τόπου σε πάθος για δημιουργία και στο τέλος συγκροτήσαμε ένα ψηφοδέλτιο ισχυρό και κυρίως ικανό για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του τόπου και όχι να αντιπαρατεθεί στην παρουσία του αντίπαλου συνδυασμού.

Όλοι μαζί μακριά από κινήσεις εντυπωσιασμού αλλά με όρεξη, ζήλο και μεράκι, εργαστήκαμε πάρα πολύ δίνοντας βάρος και προσοχή στην κατάρτιση του προγράμματος μας, στην τεκμηρίωση των θέσεων και στην ανάδειξη του οράματος μας ως το κυρίαρχο στοιχείο και τη βάση για το μέλλον και την προοπτική αυτού του τόπου.

Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Ο κόσμος μας παρακολουθεί και με την αγωνία ζωγραφισμένη στο βλέμμα του περιμένει από εμάς μια διαφορετική αντίληψη, μια άλλη προσέγγιση, μια καινούργια πρακτική και ταυτόχρονα ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων και της καθημερινότητας του.
Εναποθέτει σε μας τις ελπίδες και τα όνειρα των παιδιών τους για ένα πολιτισμένο όμορφο και ανθρώπινο περιβάλλον.
Έχουμε συνεπώς, ιερή υποχρέωση να εργαστούμε με πάθος, αφενός για να κάνουμε πράξη το όραμα μας αι αφετέρου για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του και στο τέλος να μην τον απογοητεύσουμε.

Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Δεσμευόμαστε να δώσουμε την μάχη για το εκλογικό αποέλεσμα όπως αρμόζει σε πολιτισμένες κοινωνίες με ήθος, ευγένεια, εντιμότητα και αξιοπρέπεια μακριά από μεθόδους και πρακτικές του παρελθόντος.
Δεσμευόμαστε να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη και να ανταποκριθούμε επάξια στις προσδοκίες που έχετε εναποθέσει σε μάς.
Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι, αυτοσκοπός μας δεν είναι η εξουσία και ούτε έχουμε υπογράψει κομματικά γραμμάτια σε κανένα.

Δεν μας ενδιαφέρει τ χρώμα θα πάρει ο Δήμος το βράδυ των εκλογών. Εμείς νοιαζόμαστε πως θα λύσουμε τα προβλήματα των Δημοτών, πως θα πάμε επιτέλους μπροστά αυτόν τον τόπο.

Λέμε ξεκάθαρα, ότι αυτοσκοπός μας είναι ένα καινούργιο μοντέλο ιοίκησης, λειτουργίας και συνεργασίας στο Δήμο, για να μπορέσουμε όλοι μαζί χέρι – χέρι να βάλουμε τις βάσεις για ένα πραγματικά «Δήμο Πρότυπο».

Για άλλη μια φορά σας ευχαριστώ όλους.

www.sitia-dimosprotipo.gr

Print Friendly, PDF & Email

Από manos