Φωτογραφία αό τη συνάντησηΣυνάντηση με την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου κ. Μαίρη Μπαλή και εκπρόσωπο του Συλλόγου Εργαζομένων στο ίδρυμα, είχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κωνσταντίνος Τσουκάκης και μέλη της Δημοτικής Αναγεννησης.
 
Έγινε ενημέρωση από πλευράς τη διοίκησης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Θεραπευτήριο, με κυριότερο εκείνο της έλλειψης προσωπικού.
 
Επίσης έγινε αναφορά στα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και στοχεύουν στο να βοηθήσουν τους περιθαλπόμενους να αποκτήσουν δεξιότητε ώστε με την κατάλληλη ψυχολογική στήριξη και ενθάρρυνση να μπορέσουν σταδιακά να αποασυλοποιηθούν, διαμένοντας ενδιάμεσα σε ξενώνα, πριν βγουν και ενταχθούν πλήρως στην κοινωνία.
 
Τονίστηκε η ανάγκη στήριξης της προσπάθειας αυής και από εθελοντές, από την τοπική κοινωνία, που με την φυσική παρουσία, τη συντροφιά και τη συνοδεία περιθαλπομένων στην πόλη, να υιοθετήσουν την προσπάθεια αποασυλοποίησης, βοηθώντας παράλληλα με τον τρόπο αυτό και την καλύτερη προσέγγιση της τοπικής κοινωνίας με το ίδρυμα και τους σκοπούς του.
 
Η Πρόεδρος του ΘΧΠΛ αναφέρθηκε στην ανάγκη προμήθειας ενός ειδικού λεωφορείου για τη μετακίνηση των περιθαλπομένων που προσπαθεί να εξασφαλίσει με την οικονομική συνδρομή επιχειρηματιών και ιδιωτών δωρητών. Επίσης συζητήθηκαν τρόποι που θα βοηθούσαν το Θεραπευτήριο και τους περιθαλπόμενους να ενταχθούν καλύτερα στην τοπική πραγματικότητα, ακόμη και με την ένταξη παραστάσεων της Θεατρικής Ομάδας που έχουν συγκροτήσει, στο πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου.
 
Ο οδικό κόβμος, επί της οδού Επιμενίδου, όπως υλοποιήθηκε μπροστά στην είσοδο του Θεραπευτηρίου, έχει δυσχεράνει την συγκοινωνιακή σύνδεση και εξυπηρέτηση του ιδρύματος, επεσήμαναν οι εκπρόσωποι του Θεραπευτηρίου, ζητώντας επανεξέταση του θέματος. Επίης ζητείται περισσότερος εξωτερικός φωτισμός στον περιβάλλοντα χώρο.
 
Τονίστηκε το δύσκολο και ειδικών απαιτήσεων έργο που προσφέρουν οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα, γεγονός που καθιστά και δυσκολότερη την συμπλήρωση της στελέχωσής του με προσωπικό. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κων. Τσουκάκη, τόνισε την ιδιαίτερη ευαισθησία του για το Θεραπευτήριο, αφού προσέφερε ως πρόεδρος του Δ.Σ. στη φάση μάλιστα που χρειάστηκαν δυναμικές αποφάσεις ώστε να συνεχιστεί η ανέγερση των εγκαταστάσεων του ιδρύματος, που είχε μπλοκάρει για διάφορους λόγους.
 
Ο χώρος του Θεραπευτηρίου είναι χώρος προσφοράς στον άνθρωπο και όχι τόπος «παρκαρίσματος» ψυχών, γι’ αυτό και αποτελεί καθρέπτη της κοινωνικής ευαισθησίας αλλά και της πολιτικής που εφαρμόζεται για τα τομα που χρειάζονται βοήθεια, τόνισε ο κ. Τσουκάκης.
 
Διαβεβαίωσε ότι ως συνδυασμός αλλά και ως δημοτική αρχή, θα στηρίξει με κάθε τρόπο το Θεραπευτήριο, ενθαρρύνοντας παράλληλα δράσεις που θα βοηθήσουν στην καλύτερη ενσωμάτωση τς λειτουργίας του σε τοπικό επίπεδο, αλλά και με όποιον άλλο τρόπο χρειαστεί μελλοντικά.
 
Γραφείο Τύπου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos