Φωτογραφία από τη συνάντησηΣυνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Βατσολάκη Μιχαήλ είχε αντιπροσωπεία του συνδυασμού «Σύγχρονος Δήμος» με επικεφαλής τον ημήτρη Κουνενάκη. Αναπτύχθηκε μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων κατά την οποία μας έθεσε ως σημαντικότερα τα παρακάτω ζητήματα:
 
Το ζήτημα των αρκωτικών που αποτελεί πλέον κοινωνικό φαινόμενο και που πρέπει να απασχολεί όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες. Παρά τις επιτυχίες που καταγράφει η Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου στα πλαίσια της πάταξης της μάστιγας των ναρκωτικών, το φαινόμενο παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις το τελευταίο διάστημα.
 
Η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων αποτελεί βασική προτεραιότητα της Αστυνομικής Διεύθυνσης, με συνεχής ελέγχους. Επιπλέον, το φαινόμενο της κατοχής μηχανών σε ανήλικους αποτελεί και αυτό ένα ζήτημα που πρέπε να αντιμετωπιστεί άμεσα με λεπτούς χειρισμούς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βατσολάκης. Η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών αποτελεί για την Αστυνομική Διεύθυνση επιτακτική ανάγκη.
 
Αυτό θα επιτευχθεί με την μείωση ων παραβάσεων από τους καταστηματάρχες καθώς και με την αντιμετώπιση της ηχορύπανσης αλλά και των αυθαίρετων καταλήψεων των κοινοχρήστων χώρων ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της καλοκαιρινή περιόδου. Ο κ. Βατσολάκης μας τόνισε ιδιαίτερα το πρόβλημα της έλλειψης ανθρώπινου δυναμκού που αντιμετωπίζει η Αστυνομική Διεύθυνση και το πώς υπολειτουργούν οι Υπηρεσίες.
 
Είναι άμεση η ανάγκη πρόσληψης προσωπικού και η κάλυψη των 46 κενών θέσεων που υπάρχουν στα τμήματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Επίσης μας παρέεσε στοιχεία για την δράση της Αστυνομίας. Εμείς από την πλευρά μας τονίσαμε την ανάγκη της καλής και τακτικής συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο, την Αστυνομία και τους φορείς ώστε να θέτουμε κοινούς στόχους όπως:
 
1) Η βελτίωση της κυκλοφορίας εντός και εκτός πόλεως, καθώς και στα διαμερίσματα.
2) Η συνεργασία για μέτρα πρόληψης και επηρεασμού συμπεριφοράς όπως στον τομέα των ναρκωτικών και της κυκλοφοριακής αγωγής.
3) Η συνεργασία για θέματα ομαλής λειτουργίας του Δήμου, ιδιαίτερα στις περιόδους της τουριστικής αιχμής με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας και των συνθηκών ζωής των κατοίκων όλου του Δήμου.
 
 Άγιος Νικόλαος
31 Αυγούστου 2006
 
Το γραφείο Τύπου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos