Η Δημοτική Ανάγεννηση στο Επιμελητηρίο Σειρά θεμάτων που σχετίζονται με την στήριξη των επιχειρηματιών και επαγγελματιών του Δήμου και τη διευκόλυνσή τους στις συναλλαγές τους με τι δημοτικέ υπηρεσίες καθώς και σειρά πρωτοβουλιών και έργων υποδομής που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Αγίου Νικολάου, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ο επικεφαλής του συνδυασμού ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΗΣΗ κ. Κωνσταντίνος Τσουκάκης και μέλη του συνδυασμού, με τον Πρόεδρο κ. Νικ. Τζανόπουλο και άλλα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Λασιθίου.
Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου έθεσε πολλά θέματα, όπως είναι:

– Η ανταποδοτικότητα των τελών που εισπράττονται από τις επιχειρήσεις.

– Το ακριβό τιμολόγιο ύδρευσης, η ανάγκη αναζήτησης εναλλακτικών τρόπων εξασφάλισης πόσιμου νερού με αφαλάτωση κλπ., η αναδιοργάνωση της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης

– Αποχέρευσης και η σωστή διοίκησή της.

– Να δοθεί βαρύτητα στις απόψεις και τις ανάγκες του επιχειρηματικού κόσμου, με τη Δημοτική Αρχή να στέκεται και να δρα φιλικότερα προς τους επενδυτές στην περιοχή.

– Να προωθηθεί η δημιουργία του υποθαλάσσιου πάρκου με ενεργή συμμετοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου.

– Να αναζητηθούν αποτελεσματικές λύσεις για το κυκλοφοριακό πρόβλημα και εναλλακτική πρόσβαση στο λιμάνι.

– Να δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης κάτω από τον σημερινό αύλειο χώρο του Α’ Γυμνασίου χωρίς να ακυρωθεί το αρχικό σχέδιο για δημιουργία και Δημοτικής Αγοράς εκεί.

– Να απαλοτριωθεί το οικόπεδο με απέναντι από τον ΟΤΕ και να αναδειχθεί ο αρχαιολογικός χώρος.

– Να συνεχιστεί η προσπάθεια για απόκτηση κι άλλων σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

– Να περιφραχθεί και να διασφαλιστεί η δημοτική περιουσία στο Οροπέδιο Καθαρού.

– Να αξιοποιηθε το νερό από την επεξεργασία λυμάτων στον Βιολογικό για άρδευση. – Να προστατευτεί, αναδειχθεί και να αξιοποιηθεί ήπια ο υγρότοπος του Αλμυρού καθώς και το νησί των Αγίων Πάντων.

– Να προχωρήσει η κατασκευή της επέκτασης του Αρχαιολογικού Μουσείου Αγίου Νικολάου.

– Να προωθηθεί αλλαγή χρήσης του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, απέναντι από το Νοσοκομείο.

– Να γίνει παρέμβαση για την αισθητική αναβάθμιση των όψεων των κτισμάτων στο κέντρο της πόλεως και να αναπλαστεί η περιοχή τη λίμνης.

– Να διαπλατυνθούν, η Ακτή Κουνδούρου και τα πεζοδρόμια λλους δρόμους.

– Να δημιουργηθεί Δημοτική Υπηρεσία Τουριστικής Προβολής, με ικανή χρηματοδότηση για την βελτίωση της προβολής της περιοχής του Αγίου Νικολάου.

– Να μεταφερθεί το Δημοτικό Στάδιο και να αναπλαστεί η έκταση αυτή που θα δοθεί σε κοινή χρήση.

– Να προχωρήσει η κατασκευή τη παρακαμπτηρίου οδού του Σχίσματος Ελούντας.


Ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Κων. Τσουκάκης διαβεβαίωσε τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου ότι επιθυμεί τη στενή και διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με το Επιμελητήριο – θεσμό που έχει αποδείξει το ενεργό ενδιαφέρον του για την ανάπτυξη της περιοχής.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ έχει ήδη συμπεριλάβει τις περισσότερες από τις προτάσεις στο πρόγραμμα που επεξεργάζεται. Υπογράμμισε δε ότι η συνεργασία τόσο του Επιμελητηρίου όσο και των παραγωγικών φορέων ξεχωριστά, που εκπροσωπούνται μέσα από τον επιμελητηριακό θεσμό, θα είναι πολύτιμη τα επόμενα τέσσερα χρόνια, για την υλοποίηση και εφαρμογή των παρεμβάσεων εκείνων, που θα αναγεννήσουν τον Αγιο Νικόλαο, προσδίδοντάς του μια νέα δυναμική.

Το Γραφείο Τύπου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΟΥΚΑΚΗΣ

Υποψφιος Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos