Κωνσταντίος ΤσουκάκηςΣτην επιβεβαίωση για στενότερη συνεργασία μεταξύ δήμου Αγίου Νικολάου και Λιμενικού Ταμείου Λασιθίου κατέληξε η συνάντηση που είχαν υποψήφιος ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Τσουκάκης και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Εμμανουήλ Δανδουλάκης.
 
Στη συνάντηση, στην οποία παρευρέθησαν και μέλη του συνδυασμού «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», έγινε ενημέρωση από τη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου για το έργο που έχει πραγματοποιήσει και τον σχεδιασμό στην ζωτικότερη, οικονομικά, ζώνη της πόλεως του Αγίου Νικολάου και στην Ελούντα.
 
Ο επικεφαλής του συνδυασμού είπε η συνεργασία των δύο φορέων που διαχειρίζονται τι τύχες της πόλεως αποτελεί μονόδρομο, τονίζοντας ότι μέσα από τη στενή συνεργασία θα επιδιωχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που αφορά παρεμβάσεις και έργα υποδομής αλλά και λειτουργικές διευθετήσεις, που συνολικά θα συντείνουν στο να στηρίξουν την έντονη επαγγελματική δραστηριότητα της λιμενικής ζώνης, παράλληλα με την αισθητική και λειτουργική της αναβάθμιση.
 
Η λιμενική ζώνη, υπογράμμισε ο κ. Τσουκάκης, συνθέτει την εικόνα διαπίστευσης προς τα έξω του Αγίου Νικολάου, ως τουριστικής πόλης και γι’ αυτό, το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής θα είναι ακόμη πιο έντονο στο μέλλον.
 
Το Λιμενικό Ταμείο Λασιθίου αποτελεί σήμερα έναν υγιή, οικονομικά αυτοδύναμο φορέα, που έχει δείξει καλά δείγματα γραφής με τις παρμβάσεις του στη λιμενική ζώνη και εφόσον η συνεργασία αυτή συνεχιστεί απρόσκοπτα, δεν υπάρχει λόγος ανατροπής του συγκεκριμένου πλαισίου λειτουργίας και συνεργασίας, ανέφερε ο κ. Τσουκάκης.
 
Ο υποψήφιος Δήμαρχος, επεσήμανε πάντως, το κενό που υπάρχει, λόγω της άρνησης της ΤΕΔΚ να ορίσει εκπρόσωπό της στη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου, είναι κάτι που ο Δήμος Αγίου Νικολάου θα πρέπει με τον έναν ή άλλον τρόπο να επιδιώξει, στο πλαίσιο της συνέχισης της αρμονικής και στενότερης συνεργασίας των δύο φορέων το επόμενο χρονικό διάστημα. Κι αυτό έως ότου διευκρινιστεί από την κεντρική εξουσία, η πολιτική που θα εφαρμόσει σε σχέση με την μετατροπή περιφερειακών Λιμενικών Ταμείων σε δημοτικά νομικά πρόσωπα ή όχι.
 
Ο κ. Τσουκάκης ενημερώθηκ διεξοδικά για τα προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με την ανάγκη αναβάθμισης της υποδομής και των προσφερόμενων υπηρεσιών στον λιμένα Αγίου Νικολάου. Δεσμεύτηκε για την παροχή βοήθειας από πλευράς του Δήμου ώστε να ολοκληρωθεί η υποδομή για την υποδοχή λυμάτων από τα κρουαζιερόπλοια που δένουν στο λιμάνι.
 
Ενα θέμα που συζητήθηκε επίσης αφορά την προώθηση της υποδομής που πρέπει να κατασκευαστεί τάχιστα, όπως υπαγορεύει η Συνθήκη Σένγκεν για το λιμένα Αγίου Νικολάου ως «Πύλης Σένγκεν», ώστε να αποφευχθε ο κίνδυνος να χάσει ο Αγιος Νικόλαος αφίξεις κρουαζιεροπλοίων, στα οποία στηρίζεται ένα κομμάτι της τοπικής τουριστικής αγοράς.
 
Συμφωνήθηκε η ανάγκη χωροταξικής κατανομής και αισθητικής προσαρμογής των κτιρίων που θα κατασκευστούν με τρόπο ώστε να μην μειώνουν τι οπτικές διαφυγές της πόλης προς τον θαλάσσιο ορίζοντα και να επιβαρύνουν στο μικρότερο δυνατό βαθμό με τον όγκο τους.
 
Από το Γραφείο Τύπου
 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΟΥΚΑΚΗΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos