Από τη συνάντηση

Σύγχρονος Δήμος, Έμποροι

Συνάντηση με τον εμπορικό σύλλογο Αγίου Νικολάου είχε αντιπροσωπεία του συνδυασμού «ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ» με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουνενάκη.

Αναπτύχθηκε μια ενδιαφέρουσα και εποιοδομητική ανταλλαγή απόψεων και ως βασικότερα προβλήματα αναπτύχθηκαν τα παρακάτω:

Είναι ανάγκη να υπάρξει μια καλύτερη συνεργασία ανάμεσα στους φορείς και το Δήμο, έτσι ώστε να αντιμετωπίζουν τα κοινά προβλήματα.
Μεγάλο πρόβλημα είναι το κυκλοφοριακό, οι χώροι σταθμεύσεις και είναι ανάγκη να καθιερωθεί μια επαρκής αστική συγκοινωνία από την Πλάκα μέχρι το Ίστρον. Παράλληλα να εφαρμοστεί δακτύλιος τους καλοκαιρινούς μήνες από τις 6.00 το απόγευμα, να εξασφαλιστεί συγκοινωνία από το ΚΤΕΛ έως το κέντρο και γενικότερα η εύκολη πρόσβαση των πολιτών στην πόλη. Χρειάζεται επίσης να αναπτυχθούν πεζόδρομοι και πεζοδρόμια εντός και εκτός πόλης και στα διαμερίσματα.
Να αξιοποιηθούν και να γίνουν αναπλάσεις στη Ελούντα, Καλό Χωριό και Κριτσά, να αναδειχθεί το πλήθος των αρχαιολογικών χώρων που υπάρχει στην περιοχή, να συντηρηθούν οι αρχαίοι δρόμοι που υπάρχουν. Χρειάζεται να δούμε μια διαφορετική λειτουργία στις πλαζ, να εξασφαλίζονται ελεύθεροι χώροι καθώς επίσης η ελεύθερη πρόσβαση στς παραλίες. Η αξιοποίηση και η προστασία του Αλμυρού είναι πρώτης προτεραιότητας. Ιδιαίτερη βαρύτητα να δώσουμε στην βελτίωση της καθαριότητας που προϋποθέτει αλλαγή της νοοτροπίας όλων μας και να προωθήσουμε την ανακύκλωση, όπου δεν γίνεται τίποτα, ουσιαστικά, σήμερα.
Να προωθήσουμε περισσότερο την πολιτική διαφήμισης ώστε να προσελκύσουμε επισκέπτες από την Ευρώπη αλλά και από την υπόλοιπη χώρα και Κρήτη. Να στηριχθεί το στεγασμένο εμπόριο και να προφυλαχθεί από αθέμιτο ανταγωνισμό. Χρειάζονται να ηρούνται οι κανόνες της λαϊκής αγοράς και τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Θεωρείται απαραίτητη η ίδρυση γραφείου προγραμμάτων στο δήμο για βοήθεια και στήριξη των επαγγελματιών. Να στηριχθούν τα ΤΕΙ και οι φοιτητές τους.
Είναι ανάγκη να αλλάξει η νοοτροπία των υπηρεσιών του Δήμου απέναντι στον εμπορικό κόσμο και να μειωθεί η γραφειοκρατία. Ως συνδυασμός θεωρούμε αναγκαία την τακτική επαφή και συνεργασία με τον εμπορικό κόσμο, ώστε να συζητούμε και να αντιμετωπίζουμε από κοινού τα προβλήματα, να προγραμματίζουμε και να ασκούμε ολιτικές για το σήμερα και το αύριο.
Είναι απαραίτητο να παράγουμε όλοι μαζί καλύτερες υπηρεσίες και προϊόντα ώστε να προσελκύσουμε επισκέπτες. Επίσης, χρειάζεται σωστή προβολή και προώθηση των υπηρεσιών μας.
Σε κάθε περίπτωση, η αντιμετώπιση της καθημερινότητας και ο σχεδιασμός για το αύριο είναι υπόθεση όλων μας.
Άγιος Νικόλαος 19 Ιουλίου 2006
Το γραφείο Τύπου
Print Friendly, PDF & Email

Από manos