TaxiΣυνάντηση με εκπροσώπους του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Αγίου Νικολάου είχε αντιπροσωπεία του συνδυασμού «ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ» με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουνενάκη.

Τα κυριότερα ζητήματα που αναπτύχθηκαν και που απασχολούν τους Ιδιοκτήτες των Ταξί είναι τα παρακάτω:

Το κυκλοφοριακό αποτελεί το βασικότερο πρόβλημα και για τους Ιδιοκτήτες των Ταξί εντός και εκτός Δήμου, με προβληματικούς δρόμους σε εθνικό, επαρχιακό και δημοτικό δίκτυο. Δρόμοι όπως εκείνος του Αμμουδίου-Χαβανίων, ο οποίος δημιουργεί τεράστιες ζημιές στα αυτοκίνητα, λόγω κακού οδοστρώματος και ο κόμβος Αγίου Νικολάου-Ηρακλείου, ο οποίος θεωρείται προβληματικός κατά την είσοδο ή έξοδο των αυτοκινήτων. Επιπλέον, σε κεντρικούς δρόμους διπλής κυκλοφορίας όπως η οδός Επιμενίδου, η οδός Πολυτεχνείου αλλά και οδοί όπως η Ερυθρού Σταυρού πρέπει άμεσα να δοθούν λύσεις για την ομαλότερη λειτουργία των Ταξί. Επίσης, τονίστηκε η προβληματική πρόσβαση στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου καθώς και η ανάγκη να αλλάξει η διαδρομή του τρένου για να διευκλυνθεί η κυκλοφορία.
Είναι επιτακτική η ανάγκη αύξησης των θέσεων στάθμευσης των ταξί στην κεντρική πλατεία Ελ. Βενιζέλου, ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο όπου παρατηρείται έντονα το φαινόμενο της κυκλοφοριακής δυσλειτουργίας και της παράνομης στάθμευσης.
Θεωρούν ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού και των επισκεπτών κατά την θερινή περίοδο καθώς και για την κατανομή του μεταφορικού έργου σε επίπεδο Δήμου, είναι ανάγκη να καθοριστεί όλος ο Δήμος σε περιοχή Κοινής Λειτουργίας χωρίς να αλλάξουν οι έδρες.

Επιμέρους ζητήματα που τονίστηκαν κατά την διάρκεια της συνάντησης μας είναι η σπουδαιότητα των πεζοδρομήσεων σε όλο τον Δήμο, η ανάγκη καθαρισμού από τα σκουπίδια της Εθνικής οδού Αγίου Νικολάου-Λιμνών καθώς και η καλύτερη αρίθμηση των οδών του Δήμου.

Πιστεύουμε πως ο νέος Δήμος πρέπει να λειτουργήσει σε συνεργασία με τα Ταξί με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στις μεταφορές. Μας ενδιαφέρει η εξυπηρέτηση των επαγγελματιών των Ταξί, μα πάνω απ� όλα η παροχή ικανοποιητικού μεταφορικού έργου. Προσβλέπουμε σε μία τακτική και καλή συνεργασία η οποία θα είναι φέλιμη και για τις δύο πλευρές, ενώ πρέπει να αξιοποιηθεί στο μέγιστο δυνατό η επαφή που έχουν οι επαγγελματίες με τους επισκέπτες.
Επίσης, θεωρούμε σημαντική την βοήθεια τους στην επίλυση των κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Άγιος Νικόλαος 17 Αυγούστου 2006

Το γραφείο Τύπου

e-mail: info@sdimos.gr

Print Friendly, PDF & Email

Από manos