Σύγχρονος Δήμος Να σταθούμε στα κρίσιμα ζητήματα. Εδώ και τέσσερις μήνες βλέπουν το φως της δημοσιότητας, διάφορες απόψεις γύρω από τις δημοτικές εκλογές. Δν θέλουμε να σταθούμε σε πολλές απ’ αυτές, που ορισμένες μπορεί να έχουν κάποια βάση, οι περισσότερες όμως δεν έχουν ούτως ή άλλως καμιά σχέση με την πραγματικότητα, που διαστρεβλώνουν τα γεγονότα, που προσβάλλουν ανθρώπους και παρατάξεις.

 
Και μάλιστα τελευταία, ορισμένοι από το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. (κ Τσουκάκης) χρησιμοποιούν ως βασικό πολιτικό επιχείρημα τις διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ !!!. Άλλοι, που κινούνται πολιτικά και ιδεολογικά σε όλο το φάσμα του ουράνιου τόξου και συμμετέχουν και αυτοί στην παράταξη του κ Τσουκάκη, εξανίστανται διότι … ο υποψήφιος μας επιβλήθηκε από τον εξάδελφό του !!!!! Περισσότερο όμως θέλουμε να σταθούμε στο κλίμα ορισμένων πρόσφατων δημοσιευμάτων , με το μίσος και τη μισαλλοδοξία που αποπνέουν και τους χαρακτηρισμούς. Αυτά ας τα κρίνει ο κάθε πολίτης.
 
Εμείς δεν πρόκειται να συρθούμε σε μια τέτοια τακτική. Προτιμήσαμε όλο αυτό το διάστημα να μην απαντούμε, να μην οξύνουμε. Προτιμήσαμε, ξέροντας τα πραγματικά γεγονότα όπως και πολλοί άλλοι, να μην εμπλακούμε σε άγονες αντιπαραθέσεις που μόνο σε διάσπαση του κοινωνικού ιστού οδηγούν. Προτιμήσαμε να αναδείξουμε τα πραγματικά προβλήματα του τόπου και της κοινωνίας μας, ασχολούμαστε καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια να καταθέσουμε μια διφορετική πρόταση για τη διοίκηση του Δήμου, όσον αφορά το ύφος και το ήθος της εξουσίας και τη σχέση του νέου Δήμου με τους φορείς και τους πολίτες.
 
Και αν σήμερα τοποθετούμαστε εμμέσως, αποφεύγοντας όμως να θίξουμε ανθρώπους, είαι γιατί αρκετοί συμπολίτες μας, μας το ζήτησαν. Είναι φανερό ότι οι πρόσφατες επιστολές θέλουν να υπονομεύσουν την κοινή προσπάθεια που κάνουμε και προφανώς ενισχύουν άλλους, επαναφέροντας τα ίδια και τα ίδια. Ίσως πάλι να αποτελούν πολιτική δικαιολογία και άλλοθι για αυτό που κάνουν ή θέλουν να κάνουν ορισμένοι. Αυτό πάντως που απασχολεί τους συμπολίτες μας και ίσως πρέπει να απασχολήσει και ορισμένους εκ των αρθρογράφων είναι όχι μόνο οι εκλογές αλλά πρωτίστως η επόμενη τετραετία. Είναι δεδομένες οι παρατάξεις πλέον.
 
Μπορεί κάποιο φίλοι να επιθυμούσαν κάτι άλλο. Όμως τώρα έχουμε μπροστά μας, μια δεδομένη κατάσταση και προέχουν άλλα θέματα. Καθένας πρέπει κατά τη γνώμη μας να σταθεί σε δύο ζητήματα:
 
– Ποιοι είναι οι συνδυασμοί που υπάρχουν και τι εκφράζει ο καθένας
 
– Και κυρίως ποιος συνδυασμός, μπορεί να διαχειριστεί τα επόμενα τέσσερα χρόνια τα κοινά πράγματα, μπορεί να προγραμματίσει, να σχεδιάσει, να κινητοποιήσει την κοινωνία, να συνεργαστεί με τους φορείς και τους πολίτες, να σταθεί σε επιτροπές και σε συμβούλια, να διαπραγματευθεί, να είναι αποτελεσματικός, αντικειμενικός και δίκαιος.
 
Ας προσπαθήσουμε όλοι να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας , να αναδείξουμε το εμείς, να βλουμε πάνω απ’ όλα τον τόπο και την κοινωνία μας, να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους και να συμβάλλουμε ο καθένας με τον τρόπο του στην πρόοδο του τόπου.
 
Το πάθος αρκετών μπορεί να βοηθήσει δημιουργικά τον τόπο. Περιμένουμε θετική στάση και είμαστε ανοικτοί και φιλικοί σε όλους για την κοινή προσπάθεια. Στο θετικό αποτέλεσμα της παράταξή μας, μπορούν πολλοί να στηρίξουν τις προσωπικές και συλλογικές τους επιδιώξεις..
 
Άγιος Νικόλαος
28 ουλίου 2006
Το γραφείο Τύπου Του Συνδυασμού ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ
Print Friendly, PDF & Email

Από manos