Δήμος Αγίου Νικολάου, Κρήτης, σύγχρονος δήμος,
Δήμος Αγίου Νικολάου, Κρήτης, σύγχρονος δήμος,

Αγαπητοί συμπολίτες,

Στις εκλογές της 25ης Μαΐου αναδείχθηκε Δήμαρχος για την επόμενη πενταετία ο κ. Αντώνης Ζερβός, ενώ εμείς αναλαμβάνουμε τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Γνωρίζετε πως τα τελευταία 7,5 χρόνια που είμαστε διοίκηση του Δήμου και ιδίως τα τρία πιο πρόσφατα της μεγάλης κρίσης και του Καλλικράτη, αντιμετωπίσαμε δυσκολίες, και προσπαθήσαμε να μην καταρρεύσουμε ως οργανισμός αλλά και να στηρίξουμε τη χειμαζόμενη οικονομία και κοινωνία μας. Δραματική μείωση των εσόδων 65%, μείωση του προσωπικού, προβλήματα από τη συνένωση με τον Καλλικράτη, τεράστιο έλλειμμα από το Δήμο Νεάπολης, τοπικισμοί, μια κοινωνία σε κρίση και ένα περιβάλλον διοικητικό και νομικό που λόγω των δεσμεύσεων με τα μνημόνια ήταν τροχοπέδη για τη λειτουργία μας.

Αντιμετωπίσαμε επίσης την αποξήλωση δομών αλλά και την υποβάθμιση άλλων στο πλαίσιο ενός συγκεντρωτισμού που αποβαίνει σε βάρος της Περιφέρειας.

Παρά ταύτα κρατηθήκαμε οικονομικά, αναπτύξαμε τις κοινωνικές δομές, εκτελέσαμε και εκτελούμε ένα πολύ μεγάλο έργο, αναπτύξαμε δράσεις σε όλους τους τομείς, και μαζί με άλλους θεσμικούς παράγοντες, φορείς και συμπολίτες κρατήσαμε, στο μέτρο του δυνατού τον κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό μας ιστό. Προσπαθήσαμε να διοικήσουμε με ισονομία, δικαιοσύνη και εντιμότητα.

Αυτή ήταν και η πρόταση μας προς τους πολίτες, μαζί με ένα ανανεωμένο ψηφοδέλτιο και ένα νέο πρόγραμμα. Προφανώς αυτά δεν αξιολογήθηκαν ως σημαντικά.

Αντιμετωπίσαμε στην εκλογική μάχη μια ακατάσχετη υποσχεσιολογία, μια πολιτική παροχών. Τα πάντα στους πάντες. Παρεμβάσεις μεγάλων συμφερόντων και άμεση εμπλοκή του εξ ανατολών Βουλευτή με παλαιοκομματικό τρόπο. Προφανώς το σύστημα δεν αντέχει την διαφάνεια και την ισονομία. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν αξιολογούμε τα δικά μας προβλήματα, λάθη και παραλείψεις τόσο της διοίκησης μας όσο και των υπηρεσιών του Δήμου.

Τα επόμενα πέντε χρόνια αναλαμβάνουμε νέο ρόλο. Θα ελέγχουμε, θα προτείνουμε, θα βοηθούμε και θα αναδεικνύουμε τα ζητήματα όπου χρειάζεται. Θα προωθούμε τις προτάσεις σας, τα προβλήματα σας. Θέλουμε και θα επιδιώξουμε να είμαστε μια δύναμη ευθύνης και συνέπειας. Με ευαισθησία για την κοινωνία μας και τους φορείς της για να ξεπεράσουμε τη βαθιά κρίση.

Επίσης θα παρακολουθούμε όλο το έργο που εξελίσσεται και υλοποιείται σε όλο το Δήμο, και έχει σχεδιαστεί επί της θητείας μας.

Ευχαριστούμε όλους εκείνους που πίστεψαν ότι η διαφάνεια και η εντιμότητα είναι καλά εφόδια και μας στήριξαν.

Ευχαριστούμε όλους τους συνεργάτες μας που μας βοήθησαν σε αυτή τη δύσκολη μάχη.

Ευχαριστούμε τους συνεργάτες μας στο Δήμο, στους οργανισμούς και στις επιχειρήσεις για την αποδοτική, αποτελεσματική και ανθρώπινη συνεργασία.

Ευχαριστούμε όλους τους θεσμικούς παράγοντες για το καλό κλίμα και τη διάθεση συνεργασίας και αλληλοστήριξης.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως όλους τους υποψηφίους μας που σε μια δύσκολη περίοδο έδωσαν τη μάχη με ήθος και αξιοπρέπεια.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Δημήτρης Κουνενάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos