Περακάκης, Κουνενάκης, ΜηλιόςΗ επίσημη πρώτη του Δημοτικού Συνδυασμού «Σύγχρονος Δήμος», για τον Δήμο Αγίου Νικολάου, έγινε το βράδυ της Τετάρτης, (24/5), στην αίθουσα του REX στον Αγιο Νικόλαο.
Ενώπιον σαφώς συνειδητοποιημένου ακροατηρίου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Κουνενάκης, εξέφρασε για πρώτη φορά, επίσημα, τις θέσεις του υπό σύσταση συνδυασμού, τον οποίο στηρίζουν τόσο ο ΣΥΝ όσο και το Πα.Σο.Κ..

Παραβρέθηκαν και στήριξαν με την αρουσία τους, οι ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής κ. Χρυσοχοΐδης, ο βουλευτής Μιχάλης Καρχιμάκης, εκ μέρους του ΣΥΝ ο κ. Χατζησωκράτης, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Ιεράπετρας Μανόλης Μαστοράκης και Σητείας Νίκος Κουρουπάκης, κομματικά στελέχη και από τους δύο χώρους και πολίτες από τον ευρύτερο δήμο.

Δημήτρης Κουνενάκης Ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Κουνενάκης, εξέθεσε στο κοινό το όραμα του για έναν Σύγχρονο Δήμο, λέγοντας:

Ο συνδυασμός μας, καταθέτει τις πρώτες σκέψεις του, καταρτίζει το πρόγραμμα του και στοχεύει σ’ έναν ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΔΗΜΟ.
Ένα Δήμο στρατηγείο, που μαζί με τους φορείς και τους πολίτες, αναζητά το νέο ρόλ μας στην Κρήτη, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη.
Ένα Δήμο που θα έχει στρατηγική και τακτική για κάθε τομέα, θα είναι ανοικτός σε ιδέες και ανθρώπους, θα έχει όραμα, όρεξη και τεχνογνωσία.
Αναζητούμε την ποιοτική διαφοροποίηση του τουρισμού, τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, την ποιότητα στην αγροτική παραγωγή, τη σύνδεση του τουρισμού με την διατροφή, νέα ποιοτικά προϊόντα, την κοινωνία της γνώσης. Αναζητούμε στρατηγικές για το Εμπόριο, τη γεωργία, το περιβάλλον, την παιδεία τον αθλητισμό, τον πολιτισμό.
Αναζητούμε το νέο ρόλο του Δήμου μας στο ευρύτερο περιβάλλον ώστε ν’ αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, να προσδιορίσουμε τον νέο οικονομικό, κοινωνικό και αναπτυξιακό μας ρόλο.
Επιθυμούμε ένα Δήμο που θα αξιοποιεί τις σύγχρονες αντιλήψεις για την οργάνωση και τη διοίκηση της Δημόσιας Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης, θα έχει πελατοκεντρικό προσανατολισμό, που σημαίνει πως το κέντρο και το μέτρο της λειτουργίας του είναι η εξυπηρέτηση του ολίτη, θα εφαρμόζει αρχές ποιότητας και θα στοχεύει στην παραγωγή περισσότερων και καλύτερων υπηρεσιών με το μικρότερο δυνατό κόστος.
Ένα Δήμο όπου οι πολίτες, οι παραγωγοί, οι επενδυτές, η νέα γενιά θα βρίσκουν απαντήσεις στα προβλήματα τυς με τις νέες υπηρεσίες που θ αναπτυχθούν Επιδιώκουμε ένα Δήμο που μαζί με την κοινωνία, κινητοποιεί το ανθρώπινο και υλικό κεφάλαιο της περιφέρειας για να επιτύχουμε νέο κοινωνικό πλούτο σε εισοδήματα, σε απασχόληση, σε ποιότητα ζωής.
Ανζητούμε μια πόλη και περιφέρεια που ενισχύει την ταυτότητα της, το προφίλ της, που πιστεύει στον εαυτό της, που αισιοδοξεί για το μέλλον. Θέλουμε να γίνουμε μια έξυπνη πόλη, που αξιοποιεί τους ανθρώπους της, τους φίλους της, τους επισκέπτες της, είναι ελκυστική με τις παροχές και τς υποδομές της.
Θέλουμε να έχουμε τακτική επαφή με τους αποδήμους μας, θέλουμε τη βοήθεια και τη συνεργασία των εκατοντάδων συμπολιτών μας από άλλες χώρες της Ευρώπης, που διαμένουν σχεδόν μόνιμα πλέον στην περιφέρεια μας.
Αναζητούμε την ταυτότητα μας στον τρόπο λειτουργίας του Δήμου μας, στο νέο ήθος και ύφος της ηγεσίας του Δήμου, στην αξιοπιστία, στη διαφάνεια, στο όραμα, στην έμπνευση, στη στάση μας για τα καθημερινά ζητήματα.
Δημήτρης ΧατζησωκράτηςΑναζητούμε τον εαυτό μας στην ανάδειξη της συμμετοχικής διοίκησης, ως καθημερινού τρόπου λειτουργίας με στόχο την κινητοποίηση του πιο ενεργού δυναμικού της τοπικής μας κοινωνίας, την αξιοποίηση των ζωντανών δυνάμεων του τόπου.
Οραματιζόμαστε ένα Δήμο που με τη συμμετοχή θα διευρύνει τη δημοκρατία , θα προωθεί την αυτοδιοίκηση. Δεν μας ενδιαφέρει μια απλή διαχείριση των τοπικών πραγμάτων.
Μας ενδιαφέρει μια κοινωνία που αυτοδιοικείται, σχεδιάζει, συμμετέχει, είναι ενεργή, ευίσθητη και ανταποκρίνεται στην καθημερινότητα και στο αύριο. Χωρίς τη ζωντανή εμπλοκή των τοπικών εταίρων, των πολιτών- δημοτών, των πολιτών χρηστών, των πολιτών ιδιοκτητών και επιχειρηματιών, των δημοτικών υπηρεσιών το νέο δημοτικό μάνατζμεντ δεν θα έχει αποτέλεσμα.
Μας ενδιαφέρει μια κοινωνία που ενσωματώνει χωρίς να πολτοποιεί τις διαφορές μας τόσο στις απόψεις όσο και την προέλευση. Είμαστε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, με πολλούς συμπολίτες από όλο τον κόσμο και οικονομικούς μετανάστες.
Η κοινωνία μας δεν μπορεί να επιζήσει χωρίς το σεβασμό αυτών των συμπολιτών μας, χωρίς την ένταξη τους με δημιουργικό τρόπο στην κοινή μας προσπάθεια. Ο δήμος μας μαζί με φορείς που επιτελούν σπουδαίο έργο, είναι αλληλέγγυος σε συμπολίτες μας και ομάδες που έχυν ανάγκη.
Πολιτευόμαστε με τρόπο που διαφυλάσσουμε και ανασυνθέτουμε τον κοινωνικό μας ιστό.
Η νέα Δημοτικά αρχή είναι ανεξάρτητη, αυτόνομη, αγκαλιάζει όλους τους πολίτες, ενώνει, σέβεται και προωθεί τη δημιουργική σύνθεση στη διαχείριση των τοπικών μας πραγμάτων.
Αγωνιζόμαστε για την αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων, θα προωθήσουμε την αποκέντρωση στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο πληροφόρησης, θ’ αξιοποιήσουμε τη σύγχρονη τεχνολογία για την βελτίωση των υπηρεσιών στους συμπολίτες μας.
Καθιερώνουμε νέους τύπους λογοδοσίας και κοινωνικού ελέγχου ώστε να εξασφαλίζουμε τη διαφάνεια, τη γνώση, την εμπιστοσύνη και τη συμμετοχή.

 
Αυτό που αναζητούμε όλοι μας, η πόλη και τα διαμερίσματα, είναι μια νέα δημοτική αρχή για την επόμενη τετραετία, που θα έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί την καθημερινότητα αλλά και τα όνειρά και τις ελπίδες μας. Αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα των εκλογών, πέρα από διαφορές, προέλευση και επιφυλάξεις.

Μιχάλης ΧρυσοχοΐδηςΣτη συνέχεια ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μίλησε για την πολιτική συνεργασιών, αλλά απάντησε και στους επικριτές του Πα.Σο.Κ., για τον τρόπο με τον οποίο έγνε δεκτή από το κόμμα η υποψηφιότητα Κουνενάκη.
Ο Μιχάλης Καρχιμάκης, με το σύνηθες αντιπολιτευτικό ύφος έκανε μια γενικότερη τοποθέτηση στην τρέχουσα εσωτερική όσο και τοπική πολιτική επικαιρότητα.
Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, έδωσε το στίγμα του ΣΥΝ για τις συνεργασίες σε διάφορα σημεία της χώρας.
Χαιρέτησαν επίσης, ο νομάρχης Λασιθίου και άλλοι.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με απαντήσεις σε ερωτήματα παρισταμένων για προβλήματα του Δμου και τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζει να τα επιλύσει ο νέος συνδυασμός.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos