Στη Μαρίνα Αγίου Νικολάου

Σύγχρονος Δήμος

Επίσκεψη στη Μαρίνα Αγίου Νικολάου (ΔΕΠΑΜΑΝ) πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του συνδυασμού «ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ» με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουνενάκη.
Στη συνάντηση στην οποία παρευρέθηκε ο πρόεδρος του ΔΣ κ Λαπιδάκης και τα στελέχη της επιχείρησης κ Μπολονάκης Γ. και Χαλκιαδάκης Λ. ενημερωθήκαμε για τα βασικά προβλήματα και το σχεδιασμό της επιχείρησης.

Η Μαρίνα η οποία ουσιαστικά άρχισε να λειτουργεί το 2004, έχει 6 άτομα προσωπικό, έχει μια ανοδική πορεία και ήδη τα έσοδα της είναι ικανοποιητικά. Ουσιαστικά έχει καλυφθεί η χωρητικότητα της και αυτή τη στιγμή έχει 40 μόνιμα σκάφη.
Οι σκέψεις του λιμενικού ταμείου για νέο χώρο για α αλιευτικά και τα μικρά σκάφη θα δημιουργήσει νέες θέσεις για τη μαρίνα.
Για την ολοκλήρωσή της μαρίνας χρειάζονται να γίνουν από το Δήμο δύο ακόμα κτίρια, καθώς και συμπλήρωση του μηχανολογικού εξοπλισμού.
Επίσης θα δημιουργηθεί πρατήριο καυσίμων. Λογικό θεωρείται είσης το αίτημα του Δήμου για απαλλαγή του Δήμου για καταβολή ενοικίου στον ΕΟΤ, δεδομένων των έργων που έχουν εκτελεστεί και εκτελούνται.
Η συνεργασία με την εταιρεία Κ&G που έχει εντάξει τη μαρίνα μας σε ένα δίκτυο προώθησης και προβολής, έχει βοηθήσει πολύ την αναγνωρισιότητα και τη ζήτηση.
Η διεξαγωγή διεθνών αγώνων έχει συμβάλλει επίσης τα μέγιστα στην προβολή των υπηρεσιών της μαρίνας.
Οι αγώνες αλλά και η ίδια η Μαρίνα αποτελεί μιας πρώτης τάξεως προβολή του τόπου, αν ληφθούν υπ όψη οι καταχωρήσεις που γίνονται, η διαφήμιση μέσω του διαδικτύου, η δημοσιότητα που παίρνουν οι αγώνες. Έτσι η μαρίνα μπορεί να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για προωθημένη προβολή του τόπου. Δεν πρέπει να αγνοούντα επίσης τα σημαντικά οικονομικά οφέλη από τη λειτουργία της μαρίνας και τα πληρώματα, δεδομένου του χαρακτήρα της μαρίνας ως πλωτού ξενοδοχείου.
Συζητήσαμε ακόμα για τις προοπτικές του χώρου στάθμευσης αλλά τις αλλαγές που επιβάλλει ο νέος κώδικας που ψηφίστηκε πρόσφατα και προβλέπει την μετατροπή των Δημοτικών Επιχειρήσεων σε ανώνυμες εταιρείες.
Αυτό που θεωρείται βέβαιο είναι πως χρειάζεται να συνεχισθεί η σταθερή και ανοδική πορεία της μαρίνας, να συνεχισθεί η καλή συνεργασία με το Δήμο και να έχουμε ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης των υποδομών και των δράσεων της Μαρίνας. Ευχόμαστε επίσης επιτυχία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα IMS που γίνεται αυτές τις μέρες με έδρα τη Μαρίνα .

Άγιος Νικόλαος 8 Σεπτεμβρίου 2006

Το γραφείο Τύπου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos