Την αντιπροσωπεία του συνδυασμού «ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ» αποτελούμενη από τους Δημήτρη Κουνενάκη, Γιώργο Βάρδα και Γιάννη Κοκκίνη δέχτηκε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πέτρας κ Νεκτάριος, στην έδρα της Μητρόπολης στη Νεάπολη.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, στην οποία παραβρέθηκε και ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Ατσαλάκης, αναφερθήκαε στις προσπάθειες για τη συγκρότηση του συνδυασμού και τις σκέψεις μας για τους στόχους και το χαρακτήρα του συνδυασμού.
Θεωρούμε σημαντική τη συμβολή και τη συνεργασία της τοπικής εκκλησίας στις κοινές προσπάθειες για τα προβλήματα του τόπου, το σοβαρό έργο που πρέπει να γίει στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για την ανασύνθεση του κοινωνικού ιστού.
Επίσης θεωρούμε σημαντική τη συνεργασία για την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού, με το μεγάλο πλούτο που διαθέτει η περιοχή σε βυζαντινά μνημεία. Ο σεβασμιότατος αφού μας υπενθύμισε ότι η εκκλησία ούτε πολιτεύεται ούτε αντιπολιτεύεται, αναφέρθηκε στις αρετές του λαού της περιοχής, την ανάγκη να είμαστε πιο κοντά του και κυρίως στην καθημερινότητα του.
Αναφέρθηκε στους κινδύνους για τη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού και την ανάγκη να καταβληθούν προσπάθειες για τη διαφύλαξή του. Μας κατέθεσε την άποψη του για το ρόλο και τα χαρακτηριστικά του ηγέτη στη σημερινή εποχή και τα οραματικά στοιχεία που πρέπει να τον χαρακτηρίζουν.
Τέλος αναφέρθηκε ότι η Μητρόπολη ήδη έχει ξεκινήσει τις προσπάθειες για την καταγαφή σε χάρτη των εκκλησιαστικών μνημείων καθώς για την έκδοση ενός εκλαϊκευμένου βιβλίου που θα βοηθήσουν τα μέγιστα στις όποιες πρωτοβουλίες για ανάπτυξη θρησκευτικού τουρισμού.

¶γιος Νικόλαος 5 Ιουνίου 2006

Το γραφείο Τύπου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos