Στο Λούμα

Σύγχρονος Δήμος

Επίσκεψη στο δημοτικό διαμέρισμα του Λούμα πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του συνδυασμού «ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ» με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουνενάκη.
Στη συνάντηση στην οποία παρευρέθηκε το τοπικό συμβούλιο με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Βασιλάκη Γιάννη, η κα Κουνάκη-Βασιλάκη Μαρίνα, πρόεδρος των Λουμαθιανών της Αθήνας και πολλοί κάτοικοι, είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για τα τοπικά προβλήματα και τις ανάγκες των κατοίκων. Ως σημαντικότερα προβλήματα τέθηκαν τα παρακάτω:

1. Η βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας και οι διανοίξεις νέων αγροτικών δρόμων
2. Η βελτίωση της άρδευσης και η επέκταση του δικτύου στις περιοχές όπου υπάρχει ανάγκη
3. Η συντήρηση του κοινοτικού καταστήματος και η κατασκευή τουαλέτας. Χρειάζεται επίσης η διαφύλαξη του αρχείου σε κατάλληλο χώρο.
4. Θα ήταν πολύ χρήσιμο να συντηρηθούν και να αξιοποιηθούν οι πολλές παλιές δεξαμενές άρδευσης που υπάρχουν στο χωριό. Αίτημα των κατοίκων είναι η συχνότερη παρουσία του Δήμου στην περιοχή.

Ο Δημήτρης Κουνενάκης ανέλυσε τα βασικά στοιχεία του προγράμματος του Συνδυασμού καθώς και τον τρόπο Διοίκησης του νέου Δήμου. Τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη του προγραμματισμού στην αρχή της τετραετίας ώστε το κάθε διαμέρισμα να γνωρίζει τα έργα και τις δράσεις που θα γίνουν. Πυρήνας των προσπαθειών και των δράσεων του νέου Δήμου θα είναι οι συμμετοχικές διαδικασίες ώστε να έχουμε όλοι κοινό βηματισμό.

Άγιος Νικόλαος 29 Ιουλίου 2006

Το γραφείο Τύπου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos