Δ. Κουνενάκης - Π. ΣπαθαράκηςΣυνάντηση με τον διοικητή του νομαρχιακού νοσοκομείου κ. Πάνο Σπαθαράκη, είχε αντιπροσωπεία του συνδυασμού «Σύγχρονος Δήμος» με επικεφαλής τον Δημήτρη ουνενάκη. Ο κ Σπαθαράκης μας ενημέρωσε για τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο καθώς και για τις ενέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη:

 
  • Η αποπεράτωση της 2ης φάσης καθυστερεί λόγω προσφυγών από τους εργολάβους.
  • Καθυστέρηση υπάρχει επίσης στη λειτουργία του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής, δεδομένου ότι δεν έχει προσφερθεί το κατάλληλο κτίριο.
  • Προχωρεί ο εξπλισμός της Παιδιατρικής Κλινικής και σύντομα, όπως εκτιμά ο κ. διοικητής, θα λειτουργήσει.
  • Σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία του νοσοκομείου είναι η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο κ Σπαθαράκης εκτίμησε πως οι ανάγκες θα καλυφθούν εν μέρει με εκείνους που έχουν προσληφθεί επικουρικά (7 εργαζόμενοι), τους 25 που βρίσκονται στη διαδικασία για πρόσληψη και με την έγκριση για άλλους 7 εργαζόμενους. Υπάρχει επίσης ανάγκη για εξειδικευμένο διοικητικό προσωπικό.

Στη συζήτηση τέθηκε και το θέμα της λειτουργίας επειγόντων περιστατικών. Θεωρούμε αυτονόητο πως ο νέος Δήμος θα έχει σταθερή και καλή συνεργασία με το νοσοκομείο για την προώθηση τη λύσης των προβλημάτων που ανακύπτουν.

Επίσης έγινε συζήτηση για τα προβλήματα που δημιουργονται λόγω της κακής θέσης του νοσοκομείου, το πρόβλημα της πρόσβασης, το κυκλοφοριακό, την έλλειψη χώρων στάθμευσης. Συζητήσαμε τρόπους που θα μπορούσαν να αμβλύνουν το πρόβλημα.

Σημαντικό είναι επίσης να δούμε τη λειτουργία του νοσοκομείου για την κάλυψη των αναγκών των επισκεπτών και τη σύνδεση της υγείας με τον τουρισμό, παρότι σήμερα δεν υπάρχει το αναγκαίο νομοθετικό πλαίσιο.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos