Από τη κοινή συνέντευξη τύπου

Κεχαγιαδάκης, Ανηητάκης

Το “Λασίθι στην Πλώρη” βρέθηκε στην Ιεράπετρα την Παρασκευή 16.6.06. Ο Αντώνης Ανηψητάκης είδε τους υποψηφίους Δημάρχους, Νίκο Χριστοφακάκη, Μανώλη Μαστοράκη και Μιχάλη Παπαδάκη, έδωσε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και συζήτησε με τη διοίκηση του ΤΟΕΒ, την Οικολογική Ομάδα Ιεράπετρας και με τον Μιχάλη Κεχαγιαδάκη, γεωπόνο, συντονιστή του επικείμενου συνεδρίου που οργανώνει το ΓΕΩ.Τ.Ε.Ε. Κρήτης με θέμα «τα Κηπευτικά στο Μέλλον».

Ήταν μια εξαιρετικά γόνιμη εμπειρία για την οποία ευχαριστούμε τους φίλους της Νομαρχιακής Κίνησης, που την προετοίμασαν και βεβαίως όλους τους συνομιλητές μας.
Οι υποψήφιοι δήμαρχοι βλέπουν θετικά την προγραμματική συνεννόηση του Νομού, που είναι ο βασικός μας στόχος. Συμφώνησαν ότι πρέπει να επιδιωχθεί σε κορυφαία ζητήματα, όπως ο Βόρειος Οδικός Άξονας και οι πανεπιστημιακές σχολές.
Στον ΤΟΕΒ, που διαχειρίζεται τον πνεύμονα της αγροτικής παραγωγής ης Ιεράπετρας, το φράγμα Μπραμιανών, αναδείχθηκαν τα κρίσιμα προβλήματα ολοκλήρωσης και συντήρησης του έργου, η έλλειψη αποτελεσματικού ελέγχου των γύρω από το φράγμα δραστηριοτήτων, η ανάγκη καλύτερης συνεργασίας με τις εποπτεύουσες νομαρχιακές υπηρεσίες, ο κρίσιμος στόχος της εξοικονόμησης του νερού, που πρέπει να πρυτανεύσει σε όλους τους χρήστες.
 
Με την Οικολογική Ομάδα Ιεράπετρας η συζήτηση επικεντρώθηκε στα περιβαλλοντικά προβλήματα, όπως της Χρυσής, που έχει οξυνθεί από αυθαίρετες και ανεξέλεγκτες δραστηριότητες, στο χρόνιο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ιδιαίτερα των θερμοκηπίων και στη δυνατότητα εφαρμογής φιλικών προς το περιβάλλον λύσεων, όπως π.χ. η ενθάρρυνση μαζικής χρήσης του ποδήλατου στην Ιεράπετρα. ]
 
Τέλος η συζήτηση με τον κ. Κεχαγιαδάκη επικεντρώθηκε στα θέματα του διεθνούς συνεδρίου που θα γίνει 6-7-8 Ιουλίου στην Ιεράπετρα και έχει τον τριπλό στόχο: κερδοφορία παραγωγού, ικανοποίηση καταναλωτή, προστασία περιβάλλοντος.
 
Ο Αντώνης Ανηψητάκης διένειμε στους συνομιλητές του φυλλάδιο που κατέληγε έτσι:
Το Λασίθι στην Πλώρη αναρωτιέται αν η νύμφη του Λιβυκού
• μπορεί να γίνει πρωτοπόρος στη διατροφική ασφάλεια των ξακουστών αγροτικών της προϊόντων;
• μπορεί να διαχειριστεί με παραδειγματικό τρόπο το μοναδικό οικοσύστημα της Χρυσής;
• μπορεί να γίνει πρωτοπόρος πόλη στη χρήση του ποδηλάτου; …
 
Πιστεύουμε πως η Γεράπετρος μπορεί όλα αυτά και πολύ περισσότερα. Πιστεύουμε πως η Γεράπετρος μπορεί να βοηθήσει αποφασιστικά το Λασίθι να μπει στην πλώρη της Κρήτης.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos