ΚαλαμαράκιαΗ αλήθεια για το μεγάλο φαγοπότι που πλησιάζει και για το ποιος θα το πληρώσει: Ηταν πραγματικά πολύ αποκαλυπτική η συνάντηση της τρίχρωμης (ΣΥΝ – ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) ηγεσίας της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α) με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιά.
 
Αποκάλυψε, συγκεκριμένα, ότι τα τρία αυτά κόμματα, διεκδικώντας νέες αρμοδιότητες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως οι τομείς της χωροταξίας, της πολεοδομίας και των αντιπλημμυρικών έργων, τελικά στοχεύουν στο να εφαρμόσουν πιο αποτελεσματικά τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική στο χώρο ευθύνης τους.
 
Με τον τρόπο τους ομολογούν ότι θέλουν μια Τοπική Αυτοδιοίκηση που να λειτουργεί ως ιμάντας για να φορτώνονται διαρκώς πρόσθετα «χαράτσια» στις πλάτες του λαού, ενώ, αντίθετα, τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα θα βρίσκουν όλο και νέους τρόπους για να «φουσκώνουν» από τα κέρδη.
 
Θα μας ρωτήσετε τώρα τι σχέση έχει ο Άγιος Νικόλαος με τον νομό Αττικής. Πρώτον γιατί οι πολιτικές αυτών των κομμάτων είναι ενιαίες για όλη την Ελλάδα και δεύτερο γιατί όπως θα αποδείξουμε και παρακάτω αυτές οι πολιτικές αφορούν ιδιαίτερα την περιοχή μας.
 
Αυτοί λοιπόν οι κύριοι, με προεξάρχοντα ως πρόεδρο της ΤΕΔΚΝΑ τον Πέτρο Φιλλίπου (του Συνασπισμού!!!), αντί να πουν ένα βροντερό «όχι» στην καταστροφική για τα δάση και το περβάλλον αναθεώρηση του Συντάγματος, που δρομολογεί η ΝΔ σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, αυτοί ζητούν με την αναθεώρηση να έχουν πρωταρχικό λόγο στο χωροταξικό σχεδιασμό…. Με άλλα λόγια διεκδικούν να αποκτήσουν το δικό τους ρόλο στην εμπορευματοποίηση του περιβάλλοντος.
 
Να διαχειρίζονται τα δάση, τον αιγιαλό και την παραλία στη βάση της ανταποδοτικότητας και της εξυπηρέτησης της κερδοφορίας του κεφαλαίου, μέσω των περιβόητων «Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα». Να «αξιοποιήσουν» δημοτική περιουσία για τουριστικές επιχειρηματικές δραστηριότητες!
 
Και εδώ έρχεται και δένει η περίπτωση Αγίου Νικολάου, μια που σύμφωνα με δημοσίευμα (Ελευθεροτυπία 18-5-2006), με τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), στο πρόγραμμα «Θησέας έχουν ενταχθεί 87 έργα δήμων, από τα οποία το 45,9% αφορά αξιοποίηση δημοτικών εκτάσεων για τουριστική εκμετάλλευση και το 22,9% υπόγεια πάρκινγκ.
 
Σας θυμίζει τίποτα;
 
Επιπλέον, οι κύριι της ΤΕΔΚΝΑ αντί ως εκπρόσωποι του λαού να διεκδικήσουν προγράμματα λαϊκής κατοικίας, απαιτούν «ξεκαθάρισμα πολεοδομικών αρμοδιοτήτων», ώστε να συμμετάσχουν ενεργά στην περαιτέρω οικοπεδοποίηση και εμπορευματοποίηση της γης και στη νομιμοποίηση αυθαιρέτων.
 
Ζητούν να τους «λυθούν τα χέρια», ώστε να χρησιμοποιούν απερίσπαστοι το σύστημα «μελέτη – κατασκευή» στα δημοτικά έργα, με τον κατασκευαστή «να κόβει και να ράβει» τη μελέτη στα μέτρα του και να εκμεταλλεύεται την κατασκευή για να κερδοφορεί, αφο οι χρήστες της θα πληρώνουν γι’ αυτήν!
 
Πρόκειται, λοιπόν, για μια πολιτική που είναι διαμετρικά αντίθετη με τα λαϊκά συμφέροντα. Για μια πολιτική που θα δημιουργήσει «τερατογενέσεις» στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον, θα υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής, θα προσθέσει νέα «χαράτσια» στο λαό, θα ενισχύσει το κεφάλαιο και τα κέρδη του.
 
Μια πολιτική που είναι στο χέρι σας να την ανακόψετε, αποδυναμώνοντας αυτούς που τη στηρίζουν και στέλνοντας στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο περισσότερους αγωνιστές της Δ.Α.Σ.
 
Ανακοίνωση Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας
(Υποψ.Βας. Χατζηδάκης)

Print Friendly, PDF & Email

Από manos