Βγόντζας, Μανώλης (Μάνος) Μαρκόπουλος και Μανώλης Πλατής με τον Θεοδόση Καλαντζάκη,
Βγόντζας, Μανώλης (Μάνος) Μαρκόπουλος και Μανώλης Πλατής με τον Θεοδόση Καλαντζάκη,

Οι υποψήφιοι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. στο νομό Λασιθίου Αντώνης Βγόντζας, Μανώλης (Μάνος) Μαρκόπουλος και Μανώλης Πλατής επισκέφθηκαν τον δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Θεοδόση Καλαϊντζάκη και συζήτησαν μαζί του τα προβλήματα της περιοχής του δήμου Ιεράπετρας και πιο γενικά του νομού Λασιθίου.

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας ανέπτυξε τα βασικά προβλήματα που πλήττουν την ανάπτυξη και εμποδίζουν την πολυπόθητη για τους δημότες Ιεράπετρας  πρόοδο.

  1. Προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου Ιεράπετρας. Ελλείψεις σε εξειδικευμένο προσωπικό και ελλείψεις στον ιατρο-φαρμακευτικό εξοπλισμό. Η Παθολογική κλινική, η πιο νευραλγική πτέρυγα κάθε νοσοκομείου παραμένει επί σειρά ετών κλειστή. Προβλήματα παρουσιάζουν και αλλες κλινικές του νοσοκομείου, όπως η γυναικολογική, η παιδιατρική, το ακτινολογικό και το μικροβιολογικό τμήμα.
  2. Σημαντικά θέματα αντιμετωπίζει και το Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμησης του ΤΕΙ Κρήτης στην Ιεράπετρα. Οδηγείται σε κλείσιμο παρά το γεγονός ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις και προοπτικές για τη συνέχιση της λειτουργίας του.
  3. Δεν είναι καθόλου ικανοποιητική η κατάσταση των οδικών αξόνων της ευρύτερης περιοχής. Μολονότι η ευρύτερη περιοχή συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά επισκεψιμότητας. Είναι απαραίτητη η υλοποίηση των συγκοινωνιακών έργων Παχειά Άμμος – Ιεράπετρα καθώς και του έργου Ιεράπετρα – Φέρμα. Επίσης μετά την προσεχή έγκριση των περιβαλλοντικών όρων πρέπει να δημοπρατηθεί και κατασκευαστεί το οδικό έργο Καλό Χωριό – Παχειά Άμμος.
  4. Πρέπει να στηριχτεί η αγροτική οικονομία και οι αγρότες ενόψει του μεγάλου ποσοστού σε θερμοκηπιακές καλλιέργειες. Η μελέτη και κατασκευή καθώς και η ολοκλήρωση μιας σειράς λιμνοδεξαμενών είναι απαραίτητη ενόψει των ιδιαιτέρων κλιματολογικών συνθηκών της περιοχής.
  5. Η Ιεράπετρα δεν έχει λιμάνι, δεν έχει μαρίνα, δεν έχει αλιευτικό καταφύγιο. Παρά το γεγονός ότι η οικονομία της, οι εργασίες των κατοίκων της και το ανάγλυφο της περιοχής και η γεωγραφική της θέση το επιβάλλουν.
  6. Έχουν κλείσει οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες της ευρύτερης περιοχής. Ο δραστικός περιορισμός τους επιβλήθηκε στο όνομα δήθεν νοικοκυρέματος και οικονομικών των κρατικών υπηρεσιών. Στην πράξη μετακυλήθηκε ένα συγκριτικά μικρό μέρος κρατικών δαπανών σε πολλαπλάσια έξοδα και χρόνο των πολιτών ακόμα και για τις πιο μικρές και γραφειοκρατικές ανάγκες τους.

Ακολούθησε μακρά συζήτηση ανάμεσα στο δήμαρχο και τους τρεις υποψηφίους βουλευτές της Δημοκτατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ., αναλύθηκαν τα προβλήματα σε βάθος και διατυπώθηκαν προτάσεις για την επίσπευση και επίλυσή τους. Και ο δημάρχος Ιεράπετρας και οι υποψήφιοι βουλευτές τόνισαν ότι είναι αναγκαία η συνεργασία μεταξύ των τοπικών κοινωνιών ολόκληρου του νομού Λασιθίου καθώς και των δήμων και άλλων φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης για το καλό ολόκληρου του νομού.

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας υπέδειξε και στους τρεις υποψήφιους βουλευτές να επισκεφθούν και τη συνεχιζόμενη ανασκαφή σε ένα σπουδαίο αρχαίο θέατρο, μάλλον Ρωμαϊκό, στα δυτικά όρια της πόλης της Ιεράπετρας. Άλλωστε σ΄ αυτή την ανασκαφή συνεργάζονται στενά οι αρχαιολόγοι της περιοχής και το «Διάζωμα» και ο εκ των υποψηφίων Μάνος Μαρκόπουλος. Πράγμα που το αποδέχτηκαν ευχάριστα και οι τρεις υποψήφιοι βουλευτές, οι οποίοι και εντυπωσιάστηκαν από την πρόοδο των εργασιών καθώς και από το γεγονός ότι βρισκόμαστε σ’ ένα έργο που μπορεί να οδηγήσει σε εξαιρετικά ανασκαφικά ευρήματα, τα οποία θα προκαλέσουν ένα ευρύτερο ενδιαφέρον και θα αυξήσουν την επισκεψιμότητα της περιοχής.

Ιεράπετρα, 10 Σεπτεμβρίου 2015

Αντώνης Βγόντζας, Μανώλης (Μάνος) Μαρκόπουλος, Μανώλης Πλατής

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos