Με τον πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος συναντήθηκε το πρωί της Κυριακής ο Σταύρος Θεοδωράκης
Με τον πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος συναντήθηκε το πρωί της Κυριακής ο Σταύρος Θεοδωράκης

Με τον πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος συναντήθηκε το πρωί της Κυριακής ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Συνοδευόμενος από τη Χριστίνα Ταχιάου, πρώην βουλευτή του Ποταμιού, άκουσε τα προβλήματα που έχει επιφέρει στον κλάδο η επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και οι νέες φορολογικές υποχρεώσεις, γενικά.

Στην συνάντηση συμμετείχε και ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, Γιάννης Βογιατζής

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος, Κεχρής Παρών δήλωσε:

Ευχαριστούμε τον Επικεφαλής του Ποταμιού, κ. Θεοδωράκη για τη σημερινή του παρουσία στα Γραφεία της Ένωσης μας Οίνοι Βορείου Ελλάδος και που μας έδωσε την ευκαιρία να τον ενημερώσουμε για τα προβλήματα του κλάδου. Εμείς οι οινοπαραγωγοί, εκ φύσεως αισιόδοξοι άνθρωπο,ι είμαστε πλέον πάρα πολύ προβληματισμένοι σε σχέση με το μέλλον του ελληνικού κρασιού. Αντιμετωπίζουμε πάρα πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα και πρέπει αυτά τα προβλήματα να λυθούν. Είτε είμαστε μεγάλοι είτε είμαστε μικροί οινοπαραγωγοί αντιμετωπίζουμε θέματα που είναι της ίδιας φύσεως και που προέρχονται από την επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί. Συζητήσαμε με τον κ. Θεοδωράκη τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση έτσι ώστε ο ΕΦΚ ει δυνατόν να καταργηθεί αλλά σε πρώτη φάση να μπορέσουμε να λύσουμε τα άμεσα προβλήματα που είναι θέματα επιβίωσης για όλους τους οινοπαραγωγούς.

Αποφασίσαμε στις 25 του μήνα να κάνουμε μια πανελλαδική απεργία, όλα μας τα μέλη. Προηγουμένως όμως, το Σάββατο στις 23, θα κάνουμε περιφερειακές συγκεντρώσεις όπου θα συγκεντρώσουμε και τους οινοπαραγωγούς και τους διάφορους φορείς και τους τοπικούς παράγοντες για να τους ενημερώσουμε για την κατάσταση που επικρατεί στο κρασί και για τις μελλοντικές μας αντιδράσεις. Τη Δευτέρα θα καταθέσουμε ένα ψήφισμα στη Βουλή γι΄αυτό το σκοπό.

Αντιστοίχως ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε:

Είμαστε στο πλευρό των ανθρώπων που παράγουν και που προσθέτουν πλούτο στην ελληνική κοινωνία. Αυτός ο φόρος, το έχουμε πει στη Βουλή και το είχα πει και εγώ ο ίδιος από το βήμα της Βουλής είναι ένας άδικος φόρος που τορπιλίζει μια ελληνική πατριωτική προσπάθεια. Έχουμε ανάγκη τους οινοπαραγωγούς, έχουμε ανάγκη το ελληνικό κρασί. Αυτός ο φόρος είναι άδικος και εκτός όλων των άλλων απαιτεί μια γραφειοκρατική προετοιμασία που διαλύει το μικρό παραγωγό. Θα πρέπει λοιπόν η κυβέρνηση να το ξανασκεφτεί και επί του συνόλου αλλά και αν δεν μπορεί τώρα να τον αποσύρει θα πρέπει να δώσει μια περίοδο ώστε να προσαρμοστούν τα οινοποιεία και τα μικρά οινοποιεία σ΄αυτές τις απαιτήσεις. Είναι δυσάρεστο να διαπιστώνεις ότι κάθε φορά βρίσκεται μια κυβέρνηση που βάζει εμπόδια στην πραγματική δημιουργία. Είναι δυσάρεστο.
Προσπαθούμε. Θα δούμε τι θα πετύχουμε.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos