έργα του φράγματος Μπραμιανών, θα προχωρήσουν επιτέλους;
το φράγμα από δορυφορική φωτογραφία

Στην ολιγωρία της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατασκευή συμπληρωματικών έργων στο φράγμα των Μπραμιανών  αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης,

με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη, Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη και Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Γεώργιο Σταθάκη.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι:

«Ανεπαρκής είναι η ποσότητα νερού στο Φράγμα Μπραμιανών Ιεράπετρας, το οποίο  αρδεύει τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες της περιοχής, καθιστώντας αναγκαία την κατασκευή έργων που θα οδηγήσουν στον εμπλουτισμό του.

Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα, από τα 16 εκατομμύρια κ.μ. που είναι η χωρητικότητα του φράγματος, για να στηριχθεί η γεωργική παραγωγή της Ιεράπετρας χρειάζεται στο φράγμα να υπάρχουν 12 εκατομμύρια κ.μ.. Ωστόσο, η στάθμη του  έχει πέσει ανησυχητικά δημιουργώντας προβληματισμό στους αγρότες της περιοχής ενώ, όπως επισημαίνεται, και η ποιότητα του νερού δεν είναι καλή.

Εδώ και πολλά χρόνια είναι ορατό το πρόβλημα και η ανάγκη κατασκευής προσαγωγού διώρυγας, παρ΄ όλα αυτά κανένα έργο δεν έχει ακόμα δημοπρατηθεί ενώ από το Δεκέμβριο του 2016 ο Πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψή του στο Λασίθι το εξήγγειλε, επισημαίνοντας ότι ολοκληρώνεται η μελέτη για τον προσαγωγό Μπραμιανών της Ιεράπετρας και σύντομα θα ανακοινωθεί η έναρξη της κατασκευής του, αναγνωρίζοντάς το ως το μοναδικό έργο του νομού που είναι και απολύτως ώριμο και επείγον να κατασκευαστεί!».

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση, τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:

  1. Ποιος είναι ο προγραμματισμός σας για την κατασκευή των απαραίτητων έργων του φράγματος;
  2. Για ποιο λόγο έχει σταματήσει η διαδικασία;»
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos